Shell (2012)

6,7 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal van Shell, een meisje dat met haar vader Pete bij een afgelegen tankstation woont, in de Schotse hooglanden. We volgen de twee in hun strijd tegen de elementen en de onmogelijke liefde die ze voelen tijdens de laatste winter die zij daar door zal brengen.

Regie
Scott Graham
Cast
Kate Dickie, Michael Smiley, Joseph Mawle, Morven Christie, Iain De Caestecker, Chloe Pirrie, Tam Dean Burn, Milla Gibson, Paul Thomas Hickey.
Release
21.11.2012
Release NL
16.01.2014
Release DVD
03.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Graham | Cast: Chloe Pirrie (Shell), Joseph Mawle (Pete), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Chloe Pirrie is een naam om te onthouden. Bij de Independent Film Awards werd ze uitgeroepen tot de veelbelovendste nieuwkomer en de BAFTA zette haar ook op de lijst van getalenteerdste jonge acteurs van het afgelopen jaar. De Schotse heeft echter maar één grote film op haar naam staan, namelijk Shell, een drama over een meisje en haar tankstation.

De titel verwijst niet naar het pompstation, maar is de naam van de hoofdpersoon. Ze runt met haar vader Pete samen een tankstation in de Schotse Hooglanden. Het is een afgesloten leven, want ze zitten letterlijk midden in de natuur en klanten komen slechts sporadisch langs. Het meisje heeft vrede met het leven dat ze leeft, maar gemakkelijk is het niet. Er gebeurt nooit wat en haar enige gezelschap is haar depressieve vader. Dat Shell een jongedame begint te worden, valt de mannen die langskomen op. Er is wat geflirt en zelfs een minnaar, maar erger is dat haar vader een verkeerde interesse in zijn dochter begint te krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shell

acties