The Nut Job

The Nut Job (2014)

Let's Get Nuts!

Flauwe en inspiratiearme animatiefilm over een eekhoorn die zijn eer wil redden en oog in oog met een groep menselijke bankrovers komt te staan.
play

5,0 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Canada
  • Zuid-Korea
  • Verenigde Staten

'The Nut Job' gaat over de ondeugende eekhoorn Surly. Samen met zijn rattenvriend Buddy wordt hij uit het park verjaagd en belanden in de grote stad. Daar plannen ze samen een overval op een notenwinkel. De misdaad loopt echter uit de hand en het duo raakt betrokken bij een bankoverval.

Alt titel
De Notenkraak
Regie
Peter Lepeniotis
Cast
Liam Neeson, Maya Rudolph, Stephen Lang, Brendan Fraser, Katherine Heigl, Joe Pingue, Sarah Gadon, Scott Yaphe, Annick Obonsawin, Robert Tinkler, Julie Lemieux, Will Arnett, James Rankin, Jeff Dunham, Gabriel Iglesias.
Release
17.01.2014
Release NL
15.04.2015
Release DVD
08.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Lepeniotis | Cast (stemmen): Charly Luske (Surly), Birgit Schuurman (Andie), Aart Staartjes (Raccoon), Tony Neef (Grayson), Johnny KRaaijkamp jr. (Mol), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2014

Wat de komst van de computer zeker heeft veroorzaakt is het herleven van het animatiegenre. Het is echter een misvatting om te denken dat het maken van een kwalitatief hoogstaande animatiefilm door de digitale vooruitgang makkelijker is geworden. Weliswaar helpt de pc een flink handje bij arbeidsrovende klussen als het tekenen van vierentwintig beeldjes per seconden, maar er komt nog steeds een heleboel vakmanschap en kennis bij kijken. De digitale animatiefilms schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond en door de overdaad aan producties wordt het helaas ook steeds makkelijker om het kaf van het koren te scheiden. De visuele kwaliteit is, enkele details daargelaten, over het algemeen uitstekend. Waar makers dikwijls de fout ingaan, is bij het scenario.

Dat is dan ook precies het euvel van het Amerikaanse The Nut Job, dat in ons land in de nagesynchroniseerde versie getiteld De Notenkraak in de bioscopen verschijnt. In het afgezaagde, langdradige verhaaltje draait het om een stel hongerige eekhoorns dat zich genoodzaakt ziet om tot criminele praktijken over te gaan. Het is namelijk voedselcrisis in het stadspark nadat de brutale eekhoorn Surly zichzelf onmogelijk heeft gemaakt bij de andere dieren. Het knaagdier heeft de wintervoorraad noten en de grootste boom van het park in rook laten opgaan. Het onvermijdelijke gevolg van zijn acties is dat Surly het park uit getrapt wordt. In ballingschap besluit de eekhoorn met zijn beste vriend, de zwijgzame rat Buddy, een notenwinkel te beroven om zo zijn eer te herstellen. De shop wordt door de menselijke uitbaters echter gebruikt als dekmantel voor een grote bankroof.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Nut Job Nieuwsberichten