La tendresse (2013)

6,1 details

  • 78 Min
  • Komedie
  • België
  • Frankrijk
  • Duitsland
78 Min België

Tijdens een trip van Brussel naar de toppen van de Alpen maken we kennis met een koppel dat al vijftien jaar gescheiden is en nu twee dagen met elkaar doorbrengt. Ze gaan samen hun zoon ophalen die na een zwaar ski-ongeval in het ziekenhuis ligt. Na verloop van tijd maakt de bitterheid die na de liefde kwam plaats voor een zachter gevoel … tederheid misschien?

Regie
Marion Hänsel
Cast
Sergi López, Olivier Gourmet, Marilyne Canto, Adrien Jolivet, Hilde Heijnen, Margaux Châtelier, Valérie Gil, Jean-Marc Michelangeli, Gwen Berrou, Mehdi Senoussi, Romain David, Sylvain Zind, Jérôme Fonlupt, Dean Mechemache, Justine Bosco.
Release
24.01.2013
Release NL
05.12.2013
Release DVD
18.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Marion Hänsel | Cast: Olivier Gourmet (Frans), Marilyne Canto (Lise), Adrien Jolivet (Jack), Sergi Lopez (Léo), Margaux Chatelier (Alison), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2013

Wanneer Lisa en Frans telefoon krijgen van schoondochter Alison dat hun zoon Jack in het ziekenhuis ligt na een skiongeval, besluit het inmiddels vijftien jaar gescheiden echtpaar samen naar Jack toe te gaan. Met de auto rijden ze naar de top van de Alpen om hun zoon Jack op te halen, zodat deze thuis in Brussel kan revalideren. De dromerige, licht chaotische Lisa en de beetje starre zakelijke Frans lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hoe zullen ze de tweedaagse reis samen doorkomen, nu ze al zolang zonder elkaar zijn?

Marion Hänsel wilde een eenvoudig chronologisch verhaal tonen over een gescheiden echtpaar. Over gewone mensen, met kleine en diepere gevoelens. Maar vooral een positief verhaal, omdat volgens Hänsel films over scheidingen en het uitmaken van relaties allemaal slecht eindigen. Met La Tendresse is ze er zeker in geslaagd in een simpele vorm een positieve draai te geven aan de relatie van een gescheiden echtpaar. Maar of dit nou daadwerkelijk zo goed uitpakt valt te betwijfelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La tendresse

acties