Inferno (2016)

Every clue will take him deeper

Reviews (1)

Robbepost

Avatar

Ik heb veel matige/slechte reviews gelezen. Omdat ik het boek zeer sterk vind wilde ik toch zelf in de bioscoop oordelen.

Toen het boek op de plank kwam heb ik het vrijwel direct gelezen. Dat is al een jaartje of 2 geleden denk ik dus hoe trouw de film aan het boek is weet ik niet exact. Het is me eigenlijk nergens opgevallen dat er stukken uit zijn gelaten of toegevoegd. Wel merk je aan het hoge tempo in de film dat getracht word zo min mogelijk weg te laten. Daardoor voelen sommige scenes wat afgeraffeld aan.
Het verhaal ontwikkeld zich gedurende film niet geheel transparant en zoals Dan Brown altijd doet zit er een twist in. In de film wordt voor de duidelijkheid door de provoost na ca. 90 minuten uitgelegd hoe de vork in de steel zit.
De schitterende wijden shots van Florence/Venetië en Istanbul zijn indrukwekkend. Ook de visualisatie van de hallucinaties is mooi gedaan.
Langdon lijkt in deze film slimmer dan ooit ondanks zijn geheugenverlies, maar in twee uur waarin veel verhaal te vertellen is kun je natuurlijk niet teveel tijd besteden aan een nadenkende Robert Langdon.
Mijn grootste kritiekpunt is het einde. Dit is anders dan in het boek. Mede door het einde heb ik nog lang nagedacht over het boek en met name het probleem van de overbevolking. Het einde van het boek maakt namelijk van Brovist en je weet wel wie geen massamoordenaars maar juist hoogbegaafden waar je nog enig begrip voor op kan brengen.
Dit einde was echt een tegenvaller van een verder goede verfilming vind ik. Echt een gemiste kans.

Daarom 6,5/10