Inferno

Inferno (2016)

Every clue will take him deeper

Tom Hanks is terug als Robert Langdon en de slimme schone is dit keer Felicity Jones. De speurtocht voert naar Florence. Meer van het zelfde in deze derde Dan Brown-verfilming.
play

5,2 details

  • 121 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Sci-Fi
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Japan
  • Turkije
  • Hongarije

In deze nieuwe Dan Brown verfilming moet Robert Langdon naar Florence om daar te jagen op een man die gelooft dat de mens onvruchtbaar zou moeten zijn, om in het voortbestaan van de soort te voorzien.

Regie
Ron Howard
Cast
Tom Hanks, Sidse Babett Knudsen, Ben Foster, Attila Ã?rpa, Irfan Khan, Omar Sy, Felicity Jones, Jon Donahue, Ana Ularu, Peter Linka, Ida Darvish, Björn Freiberg, Luca Fiorilli, James Fred Harkins Jr., Cesare Cremonini, Wolfgang Stegemann, Kata Sarbó, Christian Stelluti, Xavier Laurent, Slim Khezri, Alessandro Fabrizi, Paul Ritter, Fausto Maria Sciarappa, Paolo Antonio Simioni, Alessandro Grimaldi, Robin Mugnaini, Vincenzo Tanassi.
Release
12.10.2016
Release NL
13.10.2016
Release DVD
01.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks (Robert Langdon), Felicity Jones (Sienna Brooks), Ben Foster (Bertrand Zobrist), Sidse Babett Knudsen (Elizabeth Sinskey), Irrfan Khan (Harry Sims), Omar Sy (Christoph Bruder), Ana Ularu (Vayentha), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2016

Vorige maand kondigde Dan Brown aan dat we maar liefst een jaar de tijd hebben om ons voor te bereiden en/of te verheugen op zijn nieuwste roman. Origin, dat op 26 september 2017 verschijnt, wordt het vijfde boek waarin hoogleraar kunstgeschiedenis en symbolenexpert Robert Langdon allemaal puzzels mag oplossen en vanzelfsprekend ook de wereld zal redden aan de zijde van een mooie vrouw. Waar Browns thriller over zal gaan is nog niet bekend, maar de titel doet wat vermoedens rijzen. Het is inmiddels dertien jaar nadat Brown hele sociale levens in de war schopte omdat iedereen zijn doorbraak The Da Vinci Code aan het verslinden was. Wat je ook van de literaire kwaliteiten van Dan Brown vindt, je moet de man nageven dat hij een nieuw subgenre heeft geïntroduceerd dat veel navolging en imitaties tot gevolg had. In de handen van Ron Howard ontstonden tot nu toe twee onderhoudende verfilmingen die doorgaans visueel hoogstaand waren en een keur aan grote namen aan zich wisten te verbinden. De regisseur valt dan zelfs nog de matige computersimulaties van het Vaticaan in Angels and Demons te vergeven.

Eigenlijk was de derde Langdon-roman The Lost Symbol aan de beurt, maar verder dan een script kwam het niet. Howard ging liever meteen met Inferno aan de slag omdat hij hier meer uitdagingen in zag. Eigenlijk volgen we hier weer exact hetzelfde stramien, waardoor het gevoel ontstaat dat de Langdon-reeks vooral een invuloefening is waarbij alleen de locaties, thematiek en slimme schone aan Langdons zijde verschillen. Dit keer wordt de professor wakker met een lelijke hoofdwond in een ziekenhuis in het Italiaanse Florence. Veel tijd om zich te realiseren waarom hij daar is beland heeft de bolleboos niet. Terwijl Langdon hallucinaties binnenkrijgt van verminkte lichamen en brute veldslagen en net aan zit te pappen met de mooie dokter Sienna, stormt een agressieve agente zijn ziekenhuiskamer binnen. Langdon en Sienna zetten het op een vluchten en belanden in haar appartement. Hier vindt de intellectueel meer duidelijkheid over de toestand waarin hij is beland. Een miljardair genaamd Bertrand Zobrist heeft zich van een toren geworpen, maar heeft een wereldbedreigende erfenis achtergelaten. Voortdurend op de hielen gezeten proberen Langdon en Sienna met allerlei raadsels en verwijzingen een catastrofe te voorkomen.

alle artikelen (12)

Inferno Nieuwsberichten