Ron Howard over verfilmen 'Inferno'

Ron Howard over verfilmen 'Inferno'

Waarom pas na zeven jaar een nieuwe film in de reeks?

Het heeft jaren geduurd voordat er een nieuwe Dan Brown-verfilming kwam. Tussen Angels and Demons en Inferno zitten zeven jaren. Regisseur Ron Howard legt tegenover Entertainment Weekly uit waarom dat zo is: niemand heeft een contract voor een franchise.

“Niemand van ons staat onder contract. We maken geen serie. Het gaat erom dat we een film maken waarin we geloven en waarvan we gezegd hebben dat het iets leuks en spannends moet worden dat het delen waard is,” aldus Howard.

Volgens hem voelde het verhaal van dit boek van Dan Brown verfrissend. Vooral het plotpunt dat Robert Langdon (Tom Hanks) aan geheugenverlies lijdt is interessant. “Het voelde als een interessante acteerkans voor Tom… het feit dat Langdon deel uitmaakt van het mysterie en niet gewoon observeert.”

Voor Howard zelf is de film vooral interessant door de historische componenten. “Het feit dat het Dan Brown koos voor Dante in de hel, biedt mij als regisseur, allerhande coole en levendige momenten, beelden, geluiden en manieren van editen. Dus het was een erg leuke en creatieve onderneming voor mij en voor ons allemaal.”

Maar waarom is er dan niet voor gekozen om het derde boek in de reeks te verfilmen, The Lost Symbol? “The Lost Symbol is een geweldig boek en we probeerden het te verfilmen, maar het scenario kwam nooit op het punt dat we naar elkaar keken en dachten: dit gaat ergens over en wordt interessant genoeg om te doen.”

In Inferno wordt Robert Langdon wakker in Florence, zonder te weten waarom. Een vreemde dame (Felicity Jones) helpt hem. Vanaf 13 oktober in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair