Angels & Demons

Angels & Demons (2009)

Tell The World The Truth

Groots en meeslepend spektakelstuk van Ron Howard is een enerverende kijkervaring, maar zal niet lang op het netvlies blijven hangen.
play

6,1 details

  • 138 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Italië
138 Min Verenigde Staten

Robert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.

Alt titel
Angels & demons - Het bernini mysterie
Regie
Ron Howard
Cast
Curt Lowens, Elya Baskin, Tom Hanks, Armin Mueller-Stahl, Ewan McGregor, Norbert Weisser, Stellan Skarsgård, Carmen Argenziano, Gino Conforti, Masasa Moyo, Cosimo Fusco, Thure Lindhardt, Endre Hules, David Pasquesi, Nikolaj Lie Kaas, Pierfrancesco Favino, Kristof Konrad, Ursula Brooks, Pascal Petardi, Victor Alfieri, Ayelet Zurer, Luis Fernandez-Gil, James Tumminia, Ed Francis Martin, Arlo Hemphill, Michael Patrick Breen, Jason Ciok, Kimberley Joseph, Calvin Dean, Richard Schimmelpfenneg, Shelby Zemanek, Allen Dula, Peggy Lane, Skoti Collins, Bryan Friday, Rashmi, Yan Cui, Joel Shock, Nancy Guerriero, Michael Arturo, Dave Johnson, Stephen Sepher, Jonas Fisch, Alekséy Volchek, Cristy Joy Slavis, Craig Seitz, Jerred Berg, Jeffrey Boehm, Luca Costa, Les Feltmate, Bacha Chilaia, Laura Mary Clarke, Rocco Passafaro, Paul Richard, Ted Hollis, August Fredrik, Jon Lucero, Aaron Denius Garcia, Shervin Davatgar, Adriana Roze, Bob Yerkes, Marc Fiorini, Franklin Amobi.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 356.613.439
Release
15.05.2009
Release NL
14.05.2009
Release DVD
22.09.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Ron Howard | Cast: Tom Hanks (Robert Langdon), Ewan McGregor (Camerlengo Patrick McKenna), Ayelet Zurer (Vittoria Vetra), Stellan Skarsgård (Commander Richter) | Speelduur: 138 minuten | Jaar: 2009

Het langverwachte vervolg op The Da Vinci Code is nu eindelijk in de bioscoop. Angels & Demons was in 2007 een van de eerste slachtoffers van de schrijversstaking in Hollywood. Scriptschrijver Akiva Goldsman legde het werk neer zodat de productie van de film moest worden uitgesteld. De kans is echter klein dat dat heel negatieve gevolgen heeft voor het succes van de film. Daarvoor zijn de verwachtingen net even te groot. Ook zijn de negatieve reacties op The Da Vinci Code grotendeels vergeten en kan men zonder al te veel bagage genieten van de tweede verfilming van bestsellerauteur Dan Brown. En die is dan ook tamelijk genietbaar.

De film opent bombastisch, zowel in beeld als geluid, waarmee regisseur Howard direct aangeeft dat het hier om een waar spektakelstuk gaat. De kijker wordt binnen luttele minuten overspoeld met informatie, krijgt groteske beelden van het Vaticaan én het laboratorium van CERN (de Europese organisatie voor kernonderzoek) te zien, en kan pas weer ademhalen bij de eerste beelden van Tom Hanks als hoogleraar religieuze symboliek Robert Langdon. Wat volgt is een snel gemonteerde klopjacht op het geheime en doodgewaande genootschap van de Illuminati. Dit genootschap dreigt het Vaticaan op te blazen middels een bom van antimaterie. Ook houden zij de vier mogelijke opvolgers van de paus, de zogenaamde preferiti, gevangen en zijn ze voornemens er ieder uur een te vermoorden. De klopjacht voert ons langs de mooiste locaties van Rome en Vaticaanstad, van diverse grafkelders en kathedralen tot aan de befaamde bibliotheek van het Vaticaan. Met recht een waar spektakelstuk.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Angels & Demons Nieuwsberichten