Avant l'hiver (2013)

6,2 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Luxemburg
103 Min Frankrijk

Paul heeft nooit getwijfeld aan de keuzes die hij gemaakt heeft. Na de zijn studie medicijnen is hij getrouwd met de knappe Lucie, die haar eigen carrière heeft laten varen om haar man te steunen. Hij is altijd trouw geweest, heeft respect afgedwongen van zijn collega's, heeft een zoon grootgebracht en een mooi huis gebouwd. Maar nu, in de herfst van zijn carrière, zet iets dit misschien allemaal onder druk. Het begint met een toevallige ontmoeting met de jonge, mysterieuze Lou.

Alt titel
Before the Winter Chill
Regie
Philippe Claudel
Cast
Kristin Scott Thomas, Daniel Auteuil, Vicky Krieps, Leïla Bekhti, Richard Berry, Lucie Debay, Jean-François Wolff, Laurent Claret, Laure Killing, Jérôme Varanfrain, Joël Delsaut, Anne Metzler, Pascale Noe Adam, Annette Schlechter, Jacqueline Ghaye.
Release
26.11.2013
Release NL
19.12.2013
Release DVD
01.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Claudel | Cast: Daniel Auteuil (Paul), Kristin Scott Thomas (Lucie), Leïla Bekhti (Lou), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2013

Het verleden kan diepe sporen nalaten in de hedendaagse realiteit, liet Philippe Claudel met zijn vorige films zien. In Il y a Longtemps Que Je T’Aime volgden we een vrouw die na een jarenlange gevangenisstraf weer haar leven moet zien op te pakken en in Tous les Soleils een man die na de dood van zijn vrouw alleen voor zijn dochter moet zorgen. De hoofdpersoon in Claudels nieuwste werk Avant l’Hiver heeft juist nooit een obstakel in zijn leven gehad, en dat lijkt nu het probleem te zijn.

“Ik heb nooit ergens van gedroomd, het leven overkwam me gewoon”, merkt zestiger Paul op. De gevierde neurochirurg heeft een kast van een huis midden in het bos en woont samen met een lieflijke vrouw, maar vraagt zich af of hij wel tevreden moet zijn met zijn leven. Had hij bepaalde dingen niet anders kunnen doen?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Avant l'hiver

acties