Het Vonnis (2013)

7,1 details

  • 111 Min
  • Drama
  • België
111 Min België

Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten. 'Het Vonnis' is een rechtbankthriller over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek.

Regie
Jan Verheyen
Cast
Koen De Bouw, Veerle Baetens, Sven De Ridder, Nell Cattrysse, Wouter Hendrickx, Camilia Blereau, Jappe Claes, Vic de Wachter, Hendrik Aerts, Joke Devynck, Robbie Cleiren, Ella Leyers, Jo De Meyere, Karel Deruwe, Erik Goris.
Release
09.10.2013
Release NL
27.03.2014
Release DVD
25.02.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Verheyen | Cast: Koen de Bouw (Luc Segers), Johan Leysen (Meester De Cock), Jappe Claes (Procureur-generaal Vanderbiest), Veerle Baetens (Meester Teugels), Jo de Meyere (Karel Puype), Chris Lomme (Louise Puype), Hendrik Aerts (Kenny de Groot), Viviane de Muynck (Rechter Rillaer), Wouter Hendrickx (Inspecteur Vercauteren), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Luc Segers is zo'n man met wie je geen medelijden hoeft te hebben, want hij heeft werkelijk alles mee en heeft al helemaal nooit ergens moeite voor hoeven doen. Een goeie kop, een pracht van een vrouw en dochter en een fijn huis. Alsof al dat geluk nog niet voldoende is, heeft Luc ook nog eens een topbaan met uitzicht op de functie van CEO, omdat hij dikke vriendjes is met de baas en diens vrouw die hem haast als hun zoon beschouwen. Aan Lucs ideale leventje komt op abrupte en brute wijze een einde als ze na een bedrijfsfeestje stoppen bij een wegrestaurant. Lucs vrouw is daar precies op het verkeerde moment en loopt precies de verkeerde man tegen het lijf. Ze wordt door crimineel Kenny de Groot op brute wijze doodgeslagen en terwijl Lucs dochter uit de auto kruipt om te zien waar haar ouders blijven, wordt ze geschept door een auto. Luc overleeft, maar belandt in een coma. Eenmaal daaruit ontwaakt, is hij alles kwijt, want ook zijn promotie wordt vergeven aan een ander.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus]Heb de film samen met mijn vriendin bekeken en voor ons is dit een zeer goede film. E......"

Glennekeeeee

"...Sterk drama met een ietwat sterke, licht anders acterende koen de bouw, ook de andere castleden drag......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Het Vonnis

acties