De opvolger van de succesvolle familiefilm uit 2012 zoekt het dit keer buiten het klaslokaal.
play

6,3 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland
80 Min Nederland

In deze vervolgfilm op het zeer succesvolle Mees Kees, volgen we Mees Kees, Tobias en Sep tijdens hun schoolkamp. Wanneer de strenge directrice Dreus plotseling het kamp moet verlaten, is het aan Mees Kees om alles in goede banen te leiden. Maar of dat goed gaat...

Regie
Barbara Bredero
Cast
Hannah Hoekstra, Whitney Franker, Cas Jansen, Willem Voogd, Martijn Fischer, Bert Luppes, Felix Osinga, Raymonde de Kuyper, Sanne Wallis de Vries, Britt van der Krogt, Brent Thomassen, Mara van Vlijmen, Remon van Dijk, Caitlyn Geerlings, Leah Dean, Marieke de Kleine, Donnetie Stern, Rick Hakkaart, Frenck Hakkaart.
Release
11.12.2013
Release NL
11.12.2013
Release DVD
18.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Barbaro Bredero | Cast: Willem Voogd (Mees Kees), Sanne Wallis de Vries (Dreus), Cas Jansen (Vader van Sep), Martijn Fischer (Koos), Hannah Hoekstra (Marie-Louise), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2013

Iets meer dan een jaar geleden vond Mirjam Oldenhaves creatie Mees Kees naast vele jeugdige lezertjes ook een bioscooppubliek. In de familiefilm van regisseur Barbara Bredero maakten we kennis met stagiair Kees die er zo zijn eigen onderwijsmethodiek op nahield. De kinderen van zijn oefenklas liepen weg met hun nieuwe leerkracht die een hoogzwangere en overspannen juf moest vervangen. Bazin van de basisschool, de zonderlinge en veel te strenge Dreus, vond dat Mees Kees nog wel het één en ander op het pedagogische vlak bij te leren had. Maar ook zij moest uiteindelijk schoorvoetend erkennen dat Kees' klasjes wel iets bijzonders hadden en dat hij het beste uit de kids van 6b wist te halen.

Oldenhave schreef tot nu toe zeven boeken over de speelse en creatieve leerkracht. Gezien het succes van de eerste verfilming is het geen verrassing dat er nu een vervolg in de bioscopen is beland. Dit keer verlaat Bredero de vertrouwde omgeving van het klaslokaal om groep 6b op zomerkamp te sturen. De fietstocht naar de kampeerboerderij verloopt allesbehalve vlekkeloos. Zo heeft Dreus bedacht dat ze het klasje onmogelijk in de steek kan laten en dus ‘gezellig’ mee gaat. Kees en zijn leerlingen worden al snel horendol van de regelzucht van de directrice die ze ook nog eens aan een strak tijdschema en elke ochtend gymnastiek houdt. De stagiair ziet zijn kans schoon als Dreus onverhoopt vroegtijdig het kamp moet verlaten. Het lesgeven voor een schoolklas is al geen eitje, maar het in goede banen leiden van een schoolkamp blijkt zelfs een hels karwei.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mees Kees op kamp

acties