Otto is een neushoorn
Charmante doch wat kluchtige Deense animatiefilm over een enorme neushoorn in een woonkamer van een appartement.

4,7 details

  • 76 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Denemarken

Topper is een optimistische jonge knaap met een levendige fantasie. Hij is ook verliefd op Sille, maar ze denkt dat hij gek is. Op een dag vindt Topper een potlood en tekent een neushoorn die tot leven komt. Dit verandert alles.

Alt titel
Otto er et næsehorn
Regie
Kenneth Kainz
Cast
Lars Brygmann, Lars Knutzon, Tommy Kenter, Helle Dolleris, Bodil Jørgensen, Kaya Brüel, Søs Egelind, Lasse Guldberg Kamper, Nikolai Aamand, Noah Crone Back, Rebecca Brüel, Asta Danielsson, Mikkel Brinch Hansen, Tom Jensen, Kenneth Kainz.
Release
07.02.2013
Release NL
21.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Kenneth Kainz | Cast (stemmen): Rob Teuwen (Topper), Pepijn Koolen (Hugo), Lottie Hellingman (Sille), Hetty Heijting (Flora), Huub Dikstaal (Meneer de Leeuw/Vader van Hugo), Ilse La Monaca (moeder van Topper), Hero Muller (politiechef), e.a. | Speelduur: 76 minuten | Jaar: 2013

Bredero zei al dat het kan verkeren en deze stelling gaat zeker op voor de Deen Ole Lund Kirkegaard. Hij werd geboren aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en besloot na zijn middelbare school te kiezen voor een leven op zee. Kirkegaard had echter geen zeebenen en zeeziekte dwong hem tot een leven op het land. Toen besloot de Deen zijn leven te wijden aan het schrijven van kinder- en jeugdboeken. Erg vol werd zijn boekenkast echter niet. Kirkegaard schreef en illustreerde slechts negen boeken en wat korte verhalen tot hij op achtendertigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van bevriezing.

Otto Is een Neushoorn is de derde in een reeks verfilmingen van het werk van Kirkegaard. Zoals wel vaker het geval in het werk van Kirkegaard draait het om een antiheld. Het is het begin van de zomer als de tienjarige Topper in het park een magisch potlood vindt. Hij denkt eerst dat alles wat je ermee tekent binnen enkele seconden weer compleet verdwijnt. Hij neemt het tekengerei mee naar huis waar hij de bijzondere eigenschappen van het tekengerei aan zijn vriendje Hugo demonstreert. Het potlood lijkt nog net een tikkeltje bijzonderder dan Topper aanvankelijk dacht. De enorme neushoorn die Topper op de muur van zijn woonkamer tekent is niet enkel verdwenen; hij is tot leven gekomen.