A Long Story (2013)

6,5 details

  • 25 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Roemenië
25 Min Nederland

De onlangs weduwnaar geworden Ward huurt Doru, een Roemeense bouwvakker, in om zijn huis te schilderen. Als Doru plotseling verdwijnt, besluit Ward om de zorg op zich te nemen voor de negenjarige zoon Mihai van Doru. Samen reizen ze af naar Roemenië op zoek naar de moeder van Mihai.

Regie
Jorien van Nes
Cast
Raymond Thiry, Jara Lucieer, Maartje Remmers, Maxim Hartman, Ioana Flora, Alina Berzunteanu, Andi Vasluianu, Victor Copariu, Jasmine Popazu, Alessia Rusoiu.
Release
17.10.2013
Release DVD
04.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jorien van Nes | Cast: Raymond Thiry (Ward), Victor Copariu (Mihai), Ioana Flora (Alina), Andi Vasluianu (Doru), Alina Berzunteanu (Doina), e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2013

Tegenover elke populistische politicus die bij een ambassade een protestactie houdt met een verkeersbord, staat gelukkig wel een film die een genuanceerder beeld schetst van de situatie die ontstaat door het openstellen van de Nederlandse grenzen voor Roemeense arbeiders. A Long Story is die film, al vormt de opengrenzensituatie niet de hoofdmoot maar dient het vooral als springplank voor een persoonlijk drama. Hierin ontfermt de verse weduwnaar Ward zich over het negenjarige zoontje van een door hem in dienst genomen Roemeense klusjesman nadat deze op een avond niet is thuisgekomen. Ten einde raad om van het joch af te komen, besluit Ward hem naar Roemenië te rijden om hem te herenigen met zijn moeder.

Deze beslissing komt na ongeveer een half uur, waarmee de daarvoor vrij ingetogen film nogal plotseling verandert in een roadmovie. Een genre dat enkele jaren geleden in Nederland nauwelijks voorkwam, maar sindsdien met Rabat en Jackie op overtuigende wijze heeft laten zien dat er genoeg mogelijkheden zijn. In tegenstelling tot die titels omvat de reis in A Long Story niet het grootste deel van de film; na opnieuw een half uur arriveert het tweetal in Roemenië en dient zich het volgende deel van het verhaal aan. De drieaktenstructuur is zeer duidelijk, maar hinderlijk is dat niet: alles bouwt netjes voort op het voorgaande en het verhaal valt zelden in herhaling.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Long Story

acties