Devil's Due (2014)

Fear is born

Volstrekt onoriginele 'found footage'-horrorfilm die beter onontdekt had kunnen blijven.
play

4,1 details

  • 89 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Na een lange, mysterieuze nacht tijdens hun huwelijksreis wordt een pasgetrouwd stel eerder dan gepland geconfronteerd met een zwangerschap. Wanneer de echtgenoot de hele ervaring voor het nageslacht op video besluit vast te leggen, begint hij vreemd gedrag op te merken bij zijn vrouw. Aanvankelijk schrijven zij het gedrag toe aan zenuwen, maar naarmate de maanden verstrijken, wordt het duidelijk dat de duistere veranderingen in haar lichaam en geest een meer sinistere oorsprong hebben.

Regie
Matt Bettinelli-Olpin
Tyler Gillett
Cast
Zach Gilford, Donna DuPlantier, Madison Wolfe, Sam Anderson, Geraldine Singer, Allison Miller, Aimee Carrero, Robert Belushi, Vanessa Ray, Julia Denton, Bill Martin Williams, Roger Payano, Colin Walker, DeMaris Gordon, Joshua Shane Brooks.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 36.433.975
Release
17.01.2014
Release NL
23.01.2014
Release DVD
03.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett | Cast: Allison Miller (Samantha McCall), Zach Gilford (Zach McCall), Vanessa Ray (Suzie), Sam Anderson (Father Thomas) e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2014

In Devil’s Due ontmoeten we Zach en Samantha, een jong stel op de vooravond van hun huwelijk. Als zij op de laatste dag van hun huwelijksreis wakker worden met een fikse kater, maar zonder herinnering van de voorgaande avond, schrijven zij dat toe aan een geslaagd feest. Eenmaal thuis blijkt echter dat Sam in verwachting is. In de eerste instantie is het stel dolgelukkig, maar als Zach besluit de komende negen maanden vast te leggen begint hem op te vallen dat dit geen gewone zwangerschap is.

Dat leidt tot… weinig, eigenlijk. Want bijzonder veel gebeurt er in Devil’s Due niet. Het verhaal is minimaal en een groot deel van de speelduur zien we het jonge echtpaar bezig met alledaagse dingen ter voorbereiding op de komst van de kleine. Regisseursduo Bettinelli-Olpin en Gillett lijkt een vals gevoel van veiligheid te creëren om zo de spanning sluipend op te vijzelen. Die spanning blijft echter uit, doordat Zach en Sam tot op het ongeloofwaardige af onbewust zijn van wat er om hen heen gebeurt. Ook al begint Sam zich vreemd te gedragen en houden vreemde mensen hen in de gaten, met name Zach ziet er kennelijk weinig kwaads in. Sterker nog, de hond van het stel lijkt de enige te zijn die door heeft dat er iets niet in de haak is.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Devil's Due Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Devil's Due

acties