The Age of Adaline (2015)

Love is timeless

Deze gezapige romance bewijst met verve dat onsterfelijkheid kan gaan vervelen,
play

6,5 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Canada
112 Min Verenigde Staten

Een jonge vrouw, geboren rond het einde van de twintigste eeuw, wordt na een ongeluk leeftijdloos. Na jaren van eenzaamheid, ontmoet ze een man die het wel eens waard kon zijn haar onsterfelijkheid voor te verliezen.

Regie
Lee Toland Krieger
Cast
Harrison Ford, Blake Lively, Michiel Huisman, Ellen Burstyn, Amanda Crew, Kathy Baker, Lynda Boyd, Fulvio Cecere, Hiro Kanagawa, Richard Harmon, Anjali Jay, Hugh Ross, Peter J. Gray, Izabel Pearce, Cate Richardson.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 25.929.093
Release
24.04.2015
Release NL
18.06.2015
Release DVD
13.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Toland Krieger | Cast: Blake Lively (Adaline Bowman), Michiel Huisman (Ellis Jones), Harrison Ford (William Jones), Ellen Burstyn (Flemming), Kathy Baker (Kathy Jones), Amanda Crew (Kikki Jones) | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2015

Vele mensen dromen ervan om voor altijd jong te blijven, maar wie genoeg films rondom het thema onsterfelijkheid gezien heeft, weet dat het eeuwige leven niet altijd is waarvan men gedroomd had. Wanneer de negenentwintigjarige Adaline met haar auto in het water belandt en in een coma raakt, wordt zij door de plotselinge inslag van een bliksemschicht weer tot leven gewekt. Met als bijwerking dat de blonde schone geen dag meer ouder wordt. Het ongeluk vond plaats in de jaren dertig, maar wij ontmoeten de nog steeds even jonge Adaline pas in de eenentwintigste eeuw. Helaas blijken haar problemen vele decennia later nog steeds grotendeels romantisch van aard.

Als kwieke dame van honderdzeven lentes jong is Adaline gedwongen om eens in de zoveel jaar te verhuizen en een nieuwe identiteit aan te nemen. Dit om de argwaan van de Amerikaanse veiligheidsdiensten tijdens de communismeparanoia te vermijden. Dat zij na al die jaren nog steeds zoveel moeite neemt om zich schuil te houden is direct al een tikkeltje vergezocht, maar zal geaccepteerd moeten worden om in het plot mee te kunnen gaan. Op het moment dat de film opent werkt Adaline in het bibliotheek van San Francisco, een onopvallend baantje dat haar bij uitstek de ruimte geeft om middels oude archiefbeelden terug te duiken in het verleden.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Age of Adaline Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Heel mooie film is dit. Prachtig fantasy verhaal, heel sereen gebracht door een puike cast, met o.a......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Age of Adaline

acties