Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)

One final night to save the day

Dit derde deel in de succesvolle reeks fantasiefilms betekent ook het afscheid van Robin Williams.
play

5,5 details

  • 98 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigde Staten

Larry en zijn museumvriendjes belanden in het Egyptische deel van een bekend Londens museum. Ze zijn genoodzaakt een mysterie op te lossen.

Regie
Shawn Levy
Cast
Robin Williams, Ben Stiller, Owen Wilson, Ben Kingsley, Rebel Wilson, Dan Stevens, Rami Malek, Steve Coogan, Mickey Rooney, Ricky Gervais, Dick Van Dyke, Skyler Gisondo, Patrick Gallagher, Mizuo Peck, Crystal the Monkey.
Budget
$ 127.000.000
Opbrengst
$ 349.424.282
Release
19.12.2014
Release NL
05.02.2015
Release DVD
09.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Levy | Cast: Ben Stiller (Larry Daley / Laaa), Robin Williams (Teddy Roosevelt / Garuda), Owen Wilson (Jedediah), Steve Coogan (Octavius), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Vreemd is het, om een inmiddels overleden acteur nog een laatste keer in een nieuwe film te zien. Met een fantastische acteerprestatie als zwanenzang, zoals Heath Ledger in The Dark Knight of Philip Seymour Hoffman onlangs met A Most Wanted Man, kan een groot verlies op een wrange manier toch nog een waardig afscheid opleveren. Soms levert het macabere toeval een nog treffender moment op. Denk bijvoorbeeld aan Desmond Llewelyn, de acteur die jarenlang Q speelde in de James Bond-reeks. Hij verongelukte vlak na de release van The World Is Not Enough, de film waarin zijn personage toevallig ook afscheid nam. De vorig jaar overleden Robin Williams beleeft een soortgelijk moment in het derde deel van Night at the Museum.

Zonder dat de makers dat natuurlijk ooit zo bedoeld kunnen hebben, heeft de laatste rol van de komiek een ontroerende dubbele laag gekregen. Williams speelt voor de laatste maal het standbeeld van oud-president Teddy Roosevelt, dat door magische krachten ‘s nachts tot leven komt. Vlak voordat de zon opkomt tegen het einde van de film, heeft hij een korte, troostende monoloog. Opeens klikt het dan. We moeten afscheid nemen, maar niet alles vergaat. Er blijft een beeld over, en een bepaalde magie die alles weer tot leven kan brengen, net als oude films dus.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Night at the Museum: Secret of the Tomb Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Matig derde deel. Je krijgt dadelijk het gevoel dat je alles al eens een keertje hebt gezien. Voor......"

Night at the Museum: Secret of the Tomb

acties