6,7 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
92 Min Verenigd Koninkrijk

De jonge Aaron wordt na een ongeluk op zee als enige overlevende terug gevonden. De andere vijf leden van de bemanning, waaronder zijn geliefde oudere broer, worden verondersteld te zijn verdronken. Het afgelegen Schotse vissersdorp waar Aaron woont geeft hem de schuld van de tragedie, aangewakkerd door het lokale bijgeloof. Hierdoor wordt Aaron uit de samenleving van het dorp gezet. Aaron gelooft niet dat zijn broer is gestorven op zee en gaat op zoek naar de verdwenen bemanningsleden.

Regie
Paul Wright
Cast
George MacKay, Kate Dickie, Michael Smiley, Nichola Burley, Brian McCardie, James Cunningham, Conor McCarron, Lewis Howden, Sharon MacKenzie, Jordan Young, Dylan Bruce, Stewart Anderson, Gavin Park, Andy Neil, Ross Laird.
Release
04.10.2013
Release NL
16.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Wright | Cast: George MacKay (Aaron), Kate Dickie (Cathy), Nichola Burley (Jane), Jordan Young (Michael), Brian McCardie (Dr. Forbes), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Gedurende zijn jonge jaren in een klein vissersdorpje in Schotland groeide filmmaker Paul Wright op met allerlei tot de verbeelding sprekende verhalen uit de plaatselijke folklore. Voor de woeste, bijna mythische aanblik van het machtige zeeruim heeft de lokale bevolking tot vandaag de dag nog veel ontzag. Met zijn speelfilmdebuut laat Wright echter zien dat de Schotse wateren ook garant kunnen staan voor een meer naargeestig verhaal. Het leverde de regisseur een BAFTA-nominatie op voor beste debuut van Britse bodem.

Na een tragisch ongeluk keert de jonge visser Aaron terug als de enige overlevende van een schipbreuk. Zijn terugkomst valt niet bij iedereen in uit gemeenschap in goede aarde - sommige van de bijgelovige visserslieden verwijten hem de dood van de overige vijf zeelieden, onder wie Aarons eigen broer. Aaron zelf zegt zich niets meer van het ongeluk te kunnen herinneren en wordt verscheurd door een schuldcomplex. De schuldgevoelens slaan al gauw om in ontkenning en de overtuiging dat zijn broer nog ergens in leven moet zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

For Those in Peril

acties