Het van twee walletjes eten gaat The Quiet Ones prima af, maar veel meer dan dat heeft de film niet te bieden.
play

5,2 details

  • 98 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigde Staten

Een onorthodoxe, charismatische professor gebruikt controversiële methodes om zijn beste studenten mee te laten werken aan een gevaarlijk experiment. Met hun hulp probeert hij vanuit negatieve, menselijke energie een geest op te wekken. Maar dan vinden er enkele angstaanjagende gebeurtenissen plaats en beseffen de betrokkenen zich al snel dat ze iets vreselijks in werking hebben gesteld.

Regie
John Pogue
Cast
Sam Claflin, Jared Harris, Olivia Cooke, Richard Cunningham, Max Pirkis, Laurie Calvert, Erin Richards, Eileen Nicholas, Rory Fleck-Byrne, Aldo Maland, Max Mackintosh, Tracy Ray, Harman Singh, Aretha Ayeh, Rebecca Scott.
Opbrengst
$ 17.834.867
Release
01.04.2014
Release NL
08.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: John Pogue | Cast: Sam Claflin (Brian McNeil), Jared Harris (Professor Coupland), Olivia Cooke (Jane Harper), Erin Richards (Kristina Dalton), Rory Fleck-Byrne (Harry Abrams), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

De filmstijl die bekend is komen te staan als 'found footage' wordt nog altijd het meest toegepast voor horror. Logisch, want angstaanjagende taferelen laten filmen door de personages die ze meemaken, zorgt ervoor dat het publiek zich vrij eenvoudig in dergelijke situaties kan verplaatsen. Voor films over demonen en klopgeesten is deze stijl zelfs zo gebruikelijk geworden dat het bijna opvalt wanneer een film met dergelijke onderwerpen de zaken op een meer traditionele wijze in beeld brengt. The Quiet Ones is de zoveelste film over paranormale verschijnselen, maar voor de verandering niet geheel gefilmd door (een van de) personages. In plaats daarvan wordt een interessante combinatie van stijlen gehanteerd: de bovennatuurlijke taferelen waaraan de personages worden blootgesteld, zien we door hun camera, terwijl de rest van de scènes op reguliere wijze is gefilmd. Een redelijk geslaagde truc, maar helaas heeft de film verder weinig in huis.

Dat deze opzet werkt, komt vooral doordat de kijker zich nu eens niet door oninteressante tussenstukken hoeft te ploegen. De foundfootage-aanpak werkt namelijk het best op de spannende momenten, maar daartussen zitten vaak saaie scènes waarin iemand onnodig een camera draaiend houdt. The Quiet Ones ontvouwt zich voor het grootste deel als een reguliere speelfilm en pas wanneer er iets lijkt te gaan gebeuren, komt de camera tevoorschijn. Cameraman in kwestie is de twintiger Brian, die in de jaren zeventig wordt ingelijfd door de charismatische Oxfordprofessor Joseph Coupland om verslag te doen van een experiment dat hij samen met twee studenten uitvoert. Het doel: bij een jonge patiënte een poltergeist creëren.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Quiet Ones Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Quiet Ones

acties