Two Jacks (2012)

3,7 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Jack Hussar is een legendarische Hollywood regisseur, wier persoon respect en liefde afdwingt van zijn fans. Kan zijn zoon, Jack Jr., aan dat beeld voldoen?

Regie
Bernard Rose
Cast
Sienna Miller, Billy Zane, Jack Huston, Jacqueline Bisset, Danny Huston, Izabella Miko, Richard Portnow, Jamie Harris, Rosie Fellner, David Lipper, Guy Burnet, Hannah Cowley, Laura Clery, Lydia Hearst, Carly Steel.
Release
18.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Bernard Rose | Cast: Danny Huston (Jack Hussar Sr.), Jack Huston (Jack Hussar Jr.), Sienna Miller (Diana), Billy Zane (Max Faraday), Dave Pressler (Brad), Richard Portnow (Lorenzo), Rosie Fellner (Lily), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

De bekendste film die prijkt op het cv van regisseur Bernard Rose is waarschijnlijk de horrorfilm Candyman, maar sindsdien is de man een andere weg ingeslagen. De Britse filmmaker is de laatste jaren voornamelijk verantwoordelijk geweest voor een serie lowbudgetverfilmingen van werken van de Russische schrijver Tolstoj. De nieuwste uit de reeks, Two Jacks, dateert officieel alweer van twee jaar geleden, maar ziet dit jaar pas het licht in een beperkt aantal Nederlandse bioscopen. Waarom men überhaupt de moeite heeft genomen om de film hier nog uit te brengen, is de vraag. Het resultaat is op z’n zachtst gezegd een rommeltje.

Deze vierde Tolstoj-film uit de koker van Rose is een bewerking van het korte verhaal Two Hussars. Een losse bewerking, dat wel, aangezien de setting is veranderd naar het Hollywood van de jaren negentig en vandaag de dag. In de eerste akte keert de flamboyante regisseur Jack Hussar (senior) terug naar Los Angeles op zoek naar financiering voor zijn nieuwste film. Bij zijn aankomst op het vliegveld maakt hij gretig gebruik van Brad, een sullige goedzak die maar wat graag de kans aangrijpt om met de bekende filmmaker aan de slag te gaan. Samen bezoeken ze een rijkeluisfeestje vol bobo’s op zoek naar geldschieters, maar Hussar lijkt er vooral op uit te zijn om er flink op los te flirten met wulpse actrices en wat vechtpartijtjes te beginnen. Met een flinke dosis bluf en bravoure slaagt hij er toch in zijn geld bij elkaar te sprokkelen – om vervolgens snel de benen te nemen zonder zijn partner.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Two Jacks

acties