7,4 details

  • 225 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Duitsland
  • Frankrijk
225 Min Duitsland

Follow-up op de televisietrilogie "Heimat". Wederom een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt in het fictieve Duitse dorp Schabbach.

Alt titel
Die andere Heimat - Chronicle of Desire
Regie
Edgar Reitz
Cast
Jan Dieter Schneider, Barbara Philipp, Marita Breuer, Antonia Bill, Christoph Luser, Maximilian Scheidt, Eva Zeidler, Philine Lembeck, Mélanie Fouché, Julia Prochnow, Rüdiger Kriese, Reinhard Paulus, Rainer Kühn, Martin Haberscheidt, Andreas Külzer.
Release
03.10.2013
Release DVD
29.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Edgar Reitz | Cast: Jan Dieter Schneider (Jakob), Antonia Bill (Jettchen), Maximilian Scheidt (Gustav), Philine Lembeck (Florinchen) | Speelduur: 230 minuten | Jaar: 2013

Die Andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht is een prequel van de bekende Heimat-trilogie die Reitz maakte tussen 1984 en 2004. De familie Simon uit Schabbach, een niet bestaand dorp in de Hunsrück, is hoofdonderwerp van de filmreeks. De trilogie bestrijkt een periode van 1919 tot 2000. Die Andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht gaat een stuk verder terug in de tijd en laat leden van de familie Simon zien in de jaren veertig van de negentiende eeuw. Een tijd waarin het niet goed gaat in Schabbach en diverse families de oversteek maken naar het zonnige Brazilië in de hoop op betere tijden. Ook zoon Jakob verlangt naar het grote avontuur aan de andere kant van de oceaan. Maar zijn dromen lijken geen plek te mogen hebben binnen zijn vrij nuchtere familie. Tot overmaat van ramp valt zijn broer Gustav ook nog voor hetzelfde meisje. Wat zal er nu nog terechtkomen van al Jakobs verlangens?

Opvallend is meteen het Hunsrückse dialect dat her en der doet denken aan het Limburgs. Het gebruik van deze streektaal versterkt het gegeven van plaats en tijd. Ook opmerkelijk is een naam op een grafsteen. Wie aan het eind van de film de aftiteling leest, ziet namelijk dezelfde naam voorbijkomen: Toni Gerg. Hij was verantwoordelijk voor het design en overleed op een van de eerste productiedagen. Het zijn deze kleine details die Die Andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht juist zo sterk maken. Over alles lijkt te zijn nagedacht.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Die andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht

acties