Cell

Cell (2016)

When everyone is connected no one is safe

Reviews (1)

Spider-fan

Avatar

Ik vond hem voor het grootste deel erg goed. Het is een heel ander soort film dan de eerste Cusack/Jackson/King film 1408. Die film speelde voor het grootste deel op één plek en was vooral psychologisch qua dreiging; dit is bijna een soort horror-roadmovie met de groep hoofdpersonen constant verder reizend en tegen een duidelijk gevaar strijdend.

De Amerikaanse locaties zien er allemaal erg mooi uit en hebben wat meer 'persoonlijkheid' dan de wat anonieme locaties in bijvoorbeeld The Walking Dead. Ook is het verfrissend dat het niet om doorsnee zombies gaat, maar een telefoonsignaal aan de oorsprong ligt en ze gedragen en bewegen zich anders dan je gewend bent in dit soort films. De openingsscène is erg sterk: heel direct gefilmd en gelijktijdig grappig en schokkend.

De film heeft naast de drie hoofdrolspelers goede acteurs in bijrollen en hun scènes blijven hangen zelfs al verdwijnen ze daarna weer uit de film.
Het grootste probleem is dat het scenario uiteindelijk uitmondt in een onduidelijke finale. Wat het signaal veroorzaakte en waarom het mensen verandert in zombies en wat een figuur uit Clay's graphic novel daar mee te maken heeft, wordt me niet duidelijk.
Zo is ie uiteindelijk niet zo goed als 1408 geworden, maar alsnog voor het grootste deel wel een sterke horror/thriller/roadmovie.