The Remains of the Day

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Het is zeker niet de eerste maal dat ik deze film zie, het blijft een indrukwekkende film, hoeveel maal je hem ook bekijkt.
Dat dit vooral te danken is aan de sublieme prestatie van Anthony Hopkins zal niemand verbazen, hij is zo goed dat je soms met verstomming zit te kijken naar zijn vertolking.
Ook de rol van Emma Thompson is prachtig en zelfs Hugh Grant, die helemaal geen van mijn favorieten is, doet het hier, in een kleinere rol weliswaar uitstekend, voor mij zijn beste prestatie ooit.
Christopher Reeve is ook nog te bewonderen in deze prent een van zijn laatste die hij maakte voor zijn val van een paard, die het einde betekende van zijn carrière en uiteindelijk ook op langere termijn zijn leven.
Maar wie dus eens wil genieten van een ongelooflijk acterende Sir Anthony Hopkins, dit is de film die je moet zien !!
Bovendien heeft de film ook een zeer interessant verhaal dat je gerust historisch mag noemen.

marty

Avatar

Voor velen zal deze film te langzaam en ingetogen zijn. Echter juist de ingetogenheid maakt deze film tot een meesterwerk en tot een van de mooiste lovestories ooit op het witte doek vertoond. Nee, geen clicheverhaal, geen heftige romantische scenes, geen plotwendingen en geen happy end, maar meer dan ooit voel je dat onuitgesproken woorden meer kracht kunnen hebben dan de meest romantische volzinnen. Deze film is een absolute schoonheid die dankzij vebluffend spel van de 2 hoofdrolspelers volledig tot z'n recht komt.