4,3 details

  • Animatie
  • Noorwegen
Noorwegen

Pelle de politiewagen krijgt als opdracht de grootste attractie van een gloednieuw arenden-park in Bodø te beschermen: een zeldzame adelaar en haar ei. Als echter twee dievegges de moederarend stelen, moet Pelle het ei proberen uit te broeden onder zijn motorkap, waardoor de opdracht sterk wordt bemoeilijkt. Dat politieman Richard verliefd wordt op één van de dievegges helpt ook niet.

Alt titel
Pelle Politibil på sporet
Regie
Rasmus A. Sivertsen
Cast
Pernille Sørensen, Gard B. Eidsvold, Bjørn Sundquist, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen, Emilie Nordli, Lene Kongsvik Johansen.
Release NL
16.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Rasmus A. Sivertsen & Rune Spaans | Cast (stemmen): Ken Verdoodt, Marlies de Casparis-Somers, Ilse La Monaca, Wiebe Pier Cnossen, Tijl Dauwe, Sanne-Samina Hanssen, Marjolijn Touw, Leo Richardson, Reinder van der Naalt, Nine Meijer | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2013

Een nieuw natuurpark wordt geopend door de kroonprinses en haar oog valt meteen op moeder Arend. Ze zit hoog op haar nest te broeden. Volgens de prinses moet er goed voor moeder Arend gezorgd worden. Zonder Arend geen Arendpark wat haar betreft. Dus krijgt Pelle de opdracht het park en moeder Arend in de gaten te houden. De politiewagen neemt zijn taak heel serieus. Maar dan komen de twee dames Brunhilde en Britta kamperen in het park en verdwijnen ineens allerlei dieren. Ook moeder Arend is opeens weg, net als Dotties verloofde Otto. Grote paniek bij Pelle, maar hij herpakt zich snel en besluit het Arendsei zelf uit te broeden. Toch beseft Pelle dat de kleine Arend zijn moeder nodig heeft en gaat op pad om haar te zoeken. Zo kan hij meteen het Arendpark redden. Van oom agent Richard en de commissaris hoeft Pelle echter geen hulp te verwachten. Zij zijn als een blok gevallen voor de vreselijke Brunhilde en haar dochter Britta. Zal het Pelle lukken nu hij alleen op de hulp van de verstrooide Dottie kan rekenen?

Pelle de politiewagen is in Noorwegen al sinds de jaren tachtig een fenomeen. Hij maakte zijn debuut op de Noorse radio in de jaren tachtig en nam sterk in populariteit toe toen hij in de jaren negentig zijn eigen tv-serie kreeg. In 2002 volgde een live-actionfilm en in 2009 de animatiefilm Pelle en de Waterdieven. Pelle en de Dierenrovers is het vervolg hierop. Omdat het twee losstaande verhalen betreft, is de film ook goed te bekijken als je nog niet eerder kennis gemaakt hebt met Pelle en zijn vrienden. De personages worden in een rustig tempo geïntroduceerd en er is tijd genoeg om ze tijdens de film te leren kennen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pelle en de Dierenrovers

acties