6,6 details

  • 110 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Zuid-Afrika
110 Min Frankrijk

Kaapstad, 2010. Een verminkt lijk wordt ontdekt in de botanische tuinen. Ali Neuman, chef van de politie, onderzoekt de mysterieuze omstandigheden waaronder de dochter van de vroegere rugbykampioen Stewart Weitz vermoord is en doet een ontstellende ontdekking. Een drug waarvan de samenstelling onbekend is lijkt de oorzaak van de moord te zijn…

Alt titel
Zulu
Regie
Jérôme Salle
Cast
Orlando Bloom, Forest Whitaker, Patrick Lyster, Tanya van Graan, Adrian Galley, Natasha Loring, Conrad Kemp, Richard Lothian, Tinarie Van Wyk-Loots, Lise Slabber, Sven Ruygrok, Inge Beckmann, Kelsey Egan, Roxanne Prentice, Joelle Kayembe.
Release
04.12.2013
Release NL
12.06.2014
Release DVD
07.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jérôme Salle | Cast: Orlando Bloom (Brian Epkeen), Forest Whitaker (Ali Sokhela), Tanya van Graan (Tara), Natasha Loring (Marjorie), Conrad Kemp (Dan Fletcher), Sven Ruygrok (David Epkeen), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2013

Jérôme Salles City of Violence (vorig jaar verschenen op het festival van Cannes onder de titel Zulu) is niet de eerste film die inspeelt op de Zuid-Afrikaanse apartheid. Met de dood van vrijheidsstrijder Nelson Mandela nog vers in het geheugen, lijkt de rassenproblematiek nog altijd een relevant onderwerp. Helaas wordt het apartheidsthema in City of Violence gereduceerd tot een vergezochte complottheorie in een rechtlijnige politiethriller.

Nochtans laat de apartheid nog steeds haar sporen na in het hedendaagse Kaapstad, waar de film zich afspeelt. De klassenverschillen tussen arm en rijk zijn nog altijd enorm. De overheid heeft zijn handen vol aan de vele gewelddadige drugsbendes. Wanneer het zwaar verminkte lichaam van de dochter van een rijke rugbybaas wordt gevonden, duiken rechercheurs Sokhela en Epkeen de sloppenwijken in voor een grootschalig onderzoek. De enige aanwijzing uit het plaats delict zijn de sporen van een onbekende drug die in het bloed van het slachtoffer zijn aangetroffen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Puike film, misdaadverhaal dat is gebaseerd op ware feiten en uitstekend wordt gebracht in deze film......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

City of Violence

acties