op tv

Flits & Het Magische Huis (2013)

5,8 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • België

Thunder is jonge kater die achtergelaten is door zijn baasjes. Als hij bij een oude tovenaar terechtkomt, maakt hij vriendjes met zijn andere huisdieren en enkele speelgoedvrienden. Maar het mysterieuze herenhuis waar ze wonen dreigt verkocht te worden. Aan Thunder en zijn nieuwe vrienden om potentiële kopers af te schrikken.

Alt titel
The House of Magic, Flits & Het Magische Huis 3D
Regie
Jeremy Degruson
Ben Stassen
Cast
Emily Blunt, Ewan McGregor, Ron Perlman, Eugene Levy, Edward Asner, William Shatner, Danny Mann, Cinda Adams, Grant George, Joey Camen, George Babbit, Murray Blue, Nina Grillo, Shanelle Gray, Kathleen Browers.
Budget
$ 34.000.000
Release
25.12.2013
Release NL
18.04.2014
Release DVD
19.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Stassen en Jeremy Degruson | Cast (stemmen): Bram Moszkowicz (Laurens), Jac Goderie (Jack), Irene Moors (Maggie), Patrick Martens (Daniel), Jandino Asporaat (Kiki), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2013

Sinds in 2008 zijn eerste avondvullende animatiefilm verscheen probeert onze zuiderbuur Ben Stassen de schier onmogelijke concurrentie aan te gaan met de grote jongen in de States. Stassens werk haalt het qua niveau misschien niet bij de grote Amerikaanse animatiestudio’s en hun enorme budgetten, maar er gaat wel een ongekende charme vanuit. Misschien juist omdat Stassen een kleine speler op de markt is. Stassens bekendste werk, het in 2010 verschenen Sammy’s Adventures was een beetje afgekeken van Finding Nemo, maar had desondanks een heel eigen smoel en bovendien een prettige ecologische boodschap. Het vervolg deed dat net een tikkeltje minder geslaagd. Stassens nieuwste project, Flits & het Magische Huis waarvan hij de regie deelt met debutant Jeremy Degruson, knipoogt weer flink naar de Toy Story-trilogie.

Dit drukt de pret trouwens nauwelijks. Het is alleen jammer dat zijn werk zo verdrukt wordt door de overdaad aan computeranimaties die op het bioscooppubliek worden afgevoerd. In ons land wordt er gemikt op de kleinste kijkers en op hun families, want The House of Magic, zoals de oorspronkelijke titel luidt, wordt hier enkel in een nagesynchroniseerde versie uitgebracht. Hierbij is gekozen voor tamelijke markante stemmen, zoals filmcriticus Jac Goderie in de rol van een chagrijnig konijn en gestraft strafpleiter Bram Moszkowicz in de rol van de heer des huizes waar de in de steek gelaten rode kater Flits bij aanklopt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Flits & Het Magische Huis

acties