Bad Asses

Bad Asses (2014)

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Bad Ass was best een vermakelijke komedie met een heerlijke Trejo en een aardig opzet. Alleen benutte de makers dat concept niet ten volle en werd het uiteindelijk een routinematig actievehicle.

Bad Asses 2 vindt ook het nieuw water niet uit maar eigenlijk vond ik hem wel vermakelijker dan zijn voorganger met dank aan de toevoeging van Danny Glover. De man die vooral faam heeft gemaakt in de Lethal Weapon reeks laat hier weer duidelijk zien dat een buddycop-film écht iets voor hem is. Als de oude knorpot Bernie vormt hij een heerlijk duo met Trejo. Het verhaal stelt - uiteraard - niet veel voor maar de makers laten al snel zien dat ze zich niet al te serieus nemen... Eigenlijk hebben ze het zelfs nog iets té serieus aangepakt. Ook in stijl verschilt de film wel degelijk van z'n voorganger. Waar de eerste film nog zeer low budget was (waarschijnlijk nu ook) en dat ook liet merken door rauw, bijna amateuristisch camerawerk (wat er wel bij paste) is deze film wel zeer clean visueel gemaakt waar enkel de vechtscènes nog enige vorm van dynamiek brengen. De finale, en dan vooral de auto-achtervolging is wel van een zeer bedenkelijk niveau maar buiten dat is al de actie wel te pruimen, zijn de badguys best vermakelijk maar is het toch voornamelijk de dialogen en oneliners van beide oudgedienden die deze film de moeite waard maken.

Bad Ass 2: Bad Asses is een vermakelijke maar nergens hoogstaande actiekomedie die nog steeds niet ten volle het potentieel van dit concept gebruikt maar duidelijk een stap voorwaarts maakt met deze opvolger. Alleen al de toevoeging van Glover maakt deze film een betere film dan z'n voorganger

6/10