Marina (2013)

7,5 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • België
  • Italië
118 Min België

Het is vlak na de Tweede Wereldoorlog in Italië. De tien-jarige Rocco groeit op een een prachtig, maar arm bergdorpje in Calabrië. Althans, totdat zijn vader Salvatore het besluit neemt om een betere toekomst voor zijn gezin te vinden. Hij gaat werken in de steenkoolmijnen van België. Al vlug laat Salvatore zijn gezin overkomen, en zo wordt Rocco van de ene op de andere dag een migrant. De grauwe mijnstreek is een domper op het leven van de vrolijke Rocco, die tegen de wil van zijn vader een uitweg via de muziek en de liefde zoekt, om zijn eigen dromen te realiseren.

Regie
Stijn Coninx
Cast
Luigi Lo Cascio, Warre Borgmans, Evelien Bosmans, Matteo Simoni, Jelle Florizoone, Donatella Finocchiaro, Cristiaan Campagna, Jobst Schnibbe, Chris van den Durpel, Vincent Grass, R. Kan Albay, Marte Bosmans, Flor Decleir, Maité Redal, Pieter-Jan De Wyngaert, Rocco Granata, Mathias Vandevijver, Federica Marinò, Landerik Boe.
Release
06.11.2013
Release NL
06.02.2014
Release DVD
29.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Stijn Coninx | Cast: Matteo Simoni (Rocco Granata), Luigi Lo Cascio (Salvatore Granata), Evelien Bosmans (La Ragazza), Donatella Finocchiaro (Ida Granata), Chris Van den Durpel (Tony Bruno), Warre Borgmans (Meneer Somers), Rocco Granata (Signor Fiocchi), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2013

Marina is gebaseerd op het leven van zanger Rocco Granata, die met zijn lied 'Marina' zijn eerste en meteen wereldwijde hit scoorde. Eind jaren veertig vertrekt de vader van Rocco Granata vanuit Calabrië naar België om een beter bestaan voor zijn familie op te bouwen. Als een rijk man zal hij terugkeren. Hij gaat werken in de steenkolenmijnen van Waterschei. Na een jaar laat hij zijn vrouw Ida en hun twee kinderen overkomen en blijkt België toch hun eindbestemming. Rocco’s grote droom is geld verdienen met muziek maken. Zijn grote jeugdliefde, kruideniersdochter La Ragazza, geniet van zijn muziek en wordt zijn inspiratiebron en motivator. Hun liefde is zo sterk dat ook kruidenier Somers zijn dochter niet bij Rocco weet weg te houden. Ondanks Rocco’s verhuizing naar een vreemd land waar hij de taal niet kent, geeft hij zijn droom niet op. Tot grote frustratie van zijn eigen vader.

Hoewel de jonge muzikant perfect maat weet te houden, verliest Marina vaak zijn ritme. Het tempo ligt gevoelsmatig tergend laag, ondanks dat er toch veel gebeurtenissen plaatsvinden. Wellicht heeft Coninx bewust voor dit tempo gekozen, omdat dit beter past bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. De jaren vijftig waren nou eenmaal wat gelaten en sowieso was de maatschappij minder vluchtig dan nu. Een traag tempo kan in sommige films juist prettig werken of inderdaad de tijdgeest versterken, maar dan moet de uitvoer wel perfect zijn. Het is Coninx helaas niet gelukt de aandacht vast te houden.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Marina

acties