6,0 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Argentinië
92 Min Argentinië

De vader van de jonge Nicolas leidt twee levens. Er is zijn huwelijk met een vrouw met wie hij één twaalf jaar oud kind heeft. En daarnaast een relatie met een vrouw met wie hij vier kinderen heeft. Nicolas is één van de vier kinderen, en die heeft deze uitzonderlijke situatie altijd geaccepteerd. Maar als zijn vader hem in zijn voetsporen wil laten treden, lijkt Nicolas ook twee levens te moeten leiden. Dan komen zijn echte gevoelens naar boven en weet Nicolas dat hij een keuze moet gaan maken.

Alt titel
Third Side of the River
Regie
Celina Murga
Cast
Daniel Veronese, Alian Devetac, Gabriela Ferrero, Irina Wetzel, Joaquín Tomassi, Fernando Abadi, Lucas Molina, Tomás Omacini, Dylan Agostini Vandenbosch, Leonardo Barthelémy, Gabriela Perinotto.
Release
13.03.2014
Release NL
28.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Celina Murga | Cast: Alian Devetac (Nicolás), Daniel Veronese (Jorge), Gabriela Ferrero (Nilda), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2014

Zo vader, zo zoon? Daar wil de negentienjarige Nico niets van weten. De vent die af en toe zijn huis binnenwandelt voor een vrijpartij met zijn moeder is hij liever kwijt dan rijk. Misschien was het ooit een zorgzame en gezellige man, maar sinds hij er een tweede gezin op nahoudt, is de lol er wel vanaf.

Wat zich precies heeft afgespeeld en hoe lang deze situatie al doorsuddert, wordt in het kleinschalige Argentijnse drama The Third Side of the River in het midden gelaten. Het is regisseuse Celina Murga niet zozeer te doen om het ontvouwen van een plot, maar om een karakterschets van een negentienjarige jongen die zich al langere tijd als een volwassene moet gedragen (hij is de oudste man in het gebroken gezin) en nu ook echt volwassen wordt. De vraag is of hij wel dezelfde kant als zijn vader op wil gaan.

videotrailers & clips