Finn (2013)

Frans Weisz heeft zich gewaagd aan de familiefilm, maar dit pakt niet in alle opzichten geslaagd uit. Finn mist humor en is veel te serieus.
play

6,3 details

  • 90 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
90 Min Nederland

Finn (9) ontmoet een mysterieuze man die betoverd mooi op een viool speelt, en wil dat nu ook graag leren. Zijn vader wil echter liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens, en verbiedt het hem. Finn snapt het niet, maar zijn vader wil het niet uitleggen. Dus besluit Finn om stiekem tch les te nemen.

Regie
Frans Weisz
Cast
Daan Schuurmans, Jan Decleir, Hanna Verboom, Mark van Eeuwen, Manou Kersting, Freerk Bos, Mels van der Hoeven, Esther Scheldwacht, Jenny Arean, Peter Barlage, Annelies Appelhof, Reinder Renting, Erik Tynman, Justin Emanuels, Sarah Riemersma, Rick Hoving.
Release
11.12.2013
Release NL
11.12.2013
Release DVD
25.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Frans Weisz | Cast: Mels van der Hoeven (Finn), Daan Schuurmans (Finns vader), Jan Decleir (Luuk), Justin Emanuels (Erik), Jenny Arean (Mevrouw Eising), Hanna Verboom (Juf Leonore), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2013

Het gaat lekker met de Nederlandse familiefilm. Jaar na jaar verschijnt er wel een titel in de bioscopen die wat charme betreft met gemak de concurrentie aankan met de zoetsappige kaskrakers uit de Verenigde Staten. De vele Anne M.G. Schmidt-verfilmingen deden het bijvoorbeeld erg goed. Ook Joram Lürsens goochelaarsmysterie Het Geheim uit 2010 verdiende instant sympathie en Mijn Avonturen door V. Swchwrm blonk twee jaar later uit door de bizarre personages, humor en spitsvondigheden. Onlangs nog verscheen de ‘eerste Nederlandse Kerstfilm’, het zeer geslaagde Midden in de Winternacht. Met de Hollandse familiefilm kun je alle kanten op en het genre laveert tussen humor en licht drama

Dat het nog best een vak is om een goede familiefilm van de grond te krijgen bewijst het ongemakkelijke Finn van nota bene Frans Weisz. Weisz is een authentiek Nederlandse filmmaker die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend en dus wel een potje kan breken. Aan de familiefilm heeft hij zich nog niet eerder gewaagd. Hij heeft het zichzelf niet bepaald gemakkelijk gemaakt door het scenario van televisieschrijfster Janneke van der Pal te gaan verfilmen. Het grootste euvel is namelijk dat zijn Finn, dat wel degelijk als familiefilm wordt aangeprezen, in geen enkel hokje pas. Normaal gesproken is dit juist vaak een prettige constatering. Deze kerstfilm valt hierdoor alleen heel moeilijk bij een bepaald publiek aan de man te brengen en is voor de jonge kijkertjes veel te serieus.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Finn

acties