In jouw naam (2014)

5,7 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Thriller
  • Frankrijk
  • België
  • Nederland
90 Min Frankrijk

Een succesvol stel is dolblij als hun eerste kind geboren wordt. Maar het prille geluk, dat de kroon op hun liefde moet zijn, maakt hen tegelijkertijd uiterst kwetsbaar. Een verhaal over liefde en dood.

Alt titel
In your name
Regie
Marco van Geffen
Jean-Claude Van Rijckeghem
Cast
Barry Atsma, Leny Breederveld, Lotte Verbeek, Ad van Kempen, Anneke Sluiters, Sytske van der Ster, Ferry Asselbergs.
Release
09.10.2014
Release NL
09.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco van Geffen | Cast: Barry Atsma (Ton), Lotte Verbeek (Els), Ad van Kempen (Vader Ton), Leny Breederveld (Moeder Els), René Retel (Vader Els), e.a.| Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2014

Filmmaker Marco van Geffen is bezig een interessant contrast te creëren in zijn oeuvre. Als scenarioschrijver is hij verantwoordelijk voor enkele warmbloedige familiefilms en luchtige komedies, maar wanneer hij plaatsneemt als regisseur kun je je opmaken voor een heel wat minder vrolijke vertelling. Na zijn korte bijdrage aan Allerzielen, een film gemaakt naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh, maakte hij in 2011 zijn speelfilmdebuut met Onder Ons, een serieus drama over een Poolse au pair die zich van haar Nederlandse gastgezin vervreemdt vanwege een lokaal actieve verkrachter. Van die film werd destijds gezegd dat het de opener was van een zogenaamde vinextrilogie, bestaande uit een drietal films die handelen over wat Van Geffen “het drama van het gelukkige gezin” noemt. In Jouw Naam is hiervan het tweede deel. Ook hierin is drama in grote mate aanwezig en van een gelukkig gezin nauwelijks sprake.

De mogelijkheid hun relatie uit te bouwen tot een gelukkig gezin wordt het centrale koppel Ton en Els namelijk al snel ontzegd. De twee verkeren in de eerste tien minuten van de film weliswaar nog met hun hoofd in de wolken door de geboorte van hun eerste kind, maar wanneer ze vervolgens worden getoond in een rijdende ambulance is direct duidelijk dat hun leven een nare wending heeft genomen. Het wordt nooit uitgesproken wat er precies aan de hand is, maar zodra een dokter het heeft over ‘sectie’ en ‘een aangeboren afwijking’ weet de kijker genoeg. Aldus hebben de kersverse ouders hun ouderschap al verloren nog voor ze hun eerste kind een naam hebben gegeven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

In jouw naam

acties