We are the best

We are the best (2013)

Three Girls Vs. The World

Puberende punkers zorgen voor een oprecht verhaal over opgroeien in het Stockholm van de jaren tachtig.
play

6,8 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Zweden
  • Denemarken
102 Min Zweden

Drie twaalf- en dertienjarige meisjes richten in Stockholm een punkband op.

Alt titel
Vi är bäst!
Regie
Lukas Moodysson
Cast
Lena Carlsson, David Dencik, Liv LeMoyne, Mira Grosin, Mira Barkhammar, Ann-Sofie Rase, Peter Eriksson, Jonathan Salomonsson, Mattias Wiberg, Johan Liljemark, Alvin Strollo, Anna Rydgren, Charlie Falk, Emrik Ekholm, Lily Moodysson.
Opbrengst
$ 180.590
Release
28.03.2013
Release NL
06.03.2014
Release DVD
05.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Lukas Moodysson | Cast: Mira Barkhammar (Bobo), Mira Grosin (Klara), Liv Lemoyne (Hedvig), Johan Liljemark (Kenneth), Mattias Wiberg (Roger), Jonathan Salomonsson (Elis) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

Punkrock ontstond halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw in Engeland, de Verenigde Staten en Australië. Het genre kenmerkte zich door explosieve nummers, veelal politieke teksten en een doe-het-zelfaanpak. We Are the Best! speelt zich af in het Stockholm van de vroege jaren tachtig. Zoals het openingsnummer aangeeft, een plaats waar het door de Zweedse verzorgingsstaat goed leven is. Niet bepaald punk dus, en de stroming wordt door de plaatselijke muziekliefhebbers dan ook dood geacht. Daar denken de twaalfjarige vriendinnen Bobo en Klara anders over. Punk is hun leven, en de twee besluiten een punkband te beginnen zonder ook maar een instrument te kunnen bespelen. Hoe punk wil je het hebben?

Veel anders om handen hebben de twee dan ook niet. Bobo en Klara zijn voornamelijk op zichzelf aangewezen. Bobo's alleenstaande moeder brengt meer tijd door op stap met haar vrienden dan thuis, terwijl de ouders van Klara zich als een stel grote kinderen gedragen. Ook op school hoort het tweetal met hun onconventionele uiterlijk en uitgesproken mening nergens bij. Punk is een uitlaatklep voor hun frustraties, en regelmatig zijn de twee alleen op hun kamer te vinden, met het volume van hun walkmans op maximaal om zich af te sluiten van de buitenwereld.

videotrailers & clips