Pan (2015)

Every legend has a beginning.

Reviews (1)

Roeltje

Avatar

Okay, het was dus de bedoeling dat we vanuit Leeuwarden naar Heerhugowaard reden om Pan te ervaren in een D-BOX stoel. D-BOX is een systeem dat reageert op acties en bewegingen op het scherm. Oftewel een soort 4D ervaring. Wij daar helemaal heen rijden, had er erg zin in. Toen de trailers startten was er 0% beweging. Zal wel in de film komen dacht ik. Wat bleek? Er was een storing. De stoelen deden het niet. In de pauze kregen we onze D-BOX toeslag terug en keken we de film dus gewoon in iets lekkerdere stoelen met 500% meer beenruimte. Dat dan wel weer.

Ik heb dus de teleurstelling kunnen loslaten en me kunnen richten op de film. De film voegt niks toe aan het Peter Pan universum, en is op zijn best vermakelijk. Ik vond dat er een aantal geslaagde grappen in zaten. Ook zaten er een paar sterke scenes in en mooie sets.

De eerste helft was nog een stuk spontaner en speels. De tweede helft was echt een stinkende tegenvaller. De film begon élk cliché pad te bewandelen die bewandeld had kunnen worden. Het werd allemaal steeds meer een erg standaard film. De introductie van Blackbeard was geweldig, er zaten een paar oprecht leuke grappen in, CGI was meestal wel mooi, maar vaak ook iets teveel. 3D was ook erg mooi. Geinig, maar uiteindelijk dus een stinkende tegenvaller. Ik werd niet echt bewogen door deze film (see what i did there?)

5/10