Deliver Us from Evil (2014)

You haven't seen true evil

Na het angstaanjagende Sinister keert Scott Derrickson terug met een occulte misdaadhorrorfilm.
play

5,5 details

  • 118 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Een politieagent uit New York ontmoet tijdens een zaak een priester die de agent ervan weet te overtuigen dat de zaak demonisch is. Samen nemen ze het op tegen de paranormale krachten die hen tegenwerken.

Regie
Scott Derrickson
Cast
Olivia Munn, Eric Bana, Édgar Ramírez, Sean Harris, Joel McHale, Dorian Missick, Chris Coy, Lulu Wilson, Jenna Gavigan, Daniel Sauli, Antoinette LaVecchia, Mike Houston, Olivia Horton, Scott Johnsen, Aidan Gemme.
Release
02.07.2014
Release NL
18.09.2014
Release DVD
20.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Derrickson | Cast: Eric Bana (Ralph Sarchie), Edgar Ramirez (Joe Mendoza), Olivia Munn (Jen Sarchie), Joel McHale (Butler), Sean Harris (Mick Santino), Chris Coy (Jimmy), Olivia Horton (Jane) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2014

Als één onderwerp de laatste jaren flink in trek is onder horrorfans, dan is het wel exorcisme. Regisseur Scott Derrickson was er in 2005 met The Exorcism of Emily Rose redelijk vroeg bij voordat het genre een plotselinge opleving beleefde. Evenals die film is ook Deliver Us From Evil losjes gebaseerd op een aantal min of meer waargebeurde voorvallen. Ex-politieagent Ralph Sarchie schreef een boek over zijn aanvaringen met het paranormale, waarvan de rechten later verkocht werden aan Sony. Zoals gewoonlijk moet je de term ‘based on a true story’ in dit soort gevallen met een flinke korrel zout nemen, maar niemand die daar tegenwoordig nog van opkijkt.

Derrickson kent in ieder geval zijn klassiekers. Net als in de moeder aller exorcismefilms, The Exorcist, vindt het demonische gevaar zijn oorsprong in Irak. Wanneer drie Amerikaanse soldaten terugkeren uit het oorlogsgebied, begint zich een aantal heftige incidenten voor te doen. De geharde no-nonsense rechercheur Sarchie wordt op de zaak gezet, een geknipte rol voor Eric Bana ondanks een wat wankel accent. Sarchie is het type agent dat niks moet hebben van al dat soort zweverige onzin, maar ziet zich na een reeks lugubere misdrijven toch genoodzaakt om de hulp van een priester in te schakelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Deliver Us from Evil Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Deliver Us from Evil

acties