Night Moves (2013)

6,2 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Een dramafilm die draait om drie milieuactivisten die plannen maken om een dam op te blazen. Josh is de leider van de groep, Dena zorgt voor de financiën en Harmon is de man achter de bom.

Regie
Kelly Reichardt
Cast
Dakota Fanning, Jesse Eisenberg, Peter Sarsgaard, Katherine Waterston, Alia Shawkat, Logan Miller, James LeGros, Matt Malloy, Barry Del Sherman, Kai Lennox, Clara Mamet, Traber Burns, Mikey Kampmann, Jason Rojas, Autumn Nidalmia.
Release
31.08.2013
Release NL
05.06.2014
Release DVD
23.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Kelly Reichardt | Cast: Jesse Eisenberg (Josh Stamos), Dakota Fanning (Dena Brauwer), Peter Sarsgaard (Harmon), Alia Shawkat (Suprise), Kai Lennox (Sean), Logan Miller (Dylan), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

De Amerikaanse regisseur Kelly Reichardt laat zich graag inspireren door landschappen. In films als Wendy and Lucy en Meek’s Cutoff gaat het verhaal hand in hand met de gebieden waar zij zich afspelen. Haar vijfde speelfilm is daarop geen uitzondering. Nadat ze op aandringen van haar coscenarist een biologische boerderij in de valleien van de Amerikaanse staat Oregon had bezocht, raakte Reichardt geïnspireerd door de levenswijze van deze boeren en ontstond het idee voor Night Moves.

Met mooie panoramische opnames van het herfstige landschap van Oregon zet Reichardt direct de toon. Met de sfeervolle beelden laat ze goed zien wat haar zo aansprak in het landschap en illustreert ze de heilzame levensstijl die Josh, Dena en Harmon proberen te behouden. Net zo ongedwongen ontvouwt het verhaal zich. De aanslag die de drie activisten willen plegen, wordt minutieus voorbereid, maar tegelijkertijd houdt Reichardt lang in het midden wat het drietal precies van plan is, en hoe. Het zorgt voor een intrigerende eerste helft, waarin de spanning langzaam opgebouwd wordt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Night Moves Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Zeer matige film over een aanslag door milieuactivisten. Hoofdrolspelers Jesse Eisenberg en Dakota......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Night Moves

acties