6,6 details

  • 117 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
117 Min Frankrijk

De veertigjarige man Xaviers Rousseau ervaart het leven niet zo gemakkelijk. Zijn ex-vrouw Wendy besluit met de kinderen naar New York te verhuizen. Xavier kan echter niet zonder hen, en verhuist mee. Of zijn leven daarmee makkelijker wordt?

Alt titel
Chinese Puzzle
Regie
Cédric Klapisch
Cast
Audrey Tautou, Kelly Reilly, Romain Duris, Cécile de France, Sandrine Holt, Peter McRobbie, Benoît Jacquot, Li Jun Li, Flore Bonaventura, Sharrieff Pugh, Jochen Hägele, Margaux Mansart, Pablo Mugnier-Jacob, Amin Djakliou, Clara Abbasi.
Release
04.12.2013
Release NL
08.05.2014
Release DVD
08.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Cédric Klapisch | Cast: Romain Duris (Xavier Rousseau), Audrey Tatou (Martine), Cécile De France (Isabelle), Kelly Reilly (Wendy), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2013

Het leven van een veertiger is niet altijd zo simpel als het lijkt. Schrijver Xavier denkt in elk geval dat zijn leeftijd en de complexiteit van zijn leven rechtevenredig met elkaar verbonden zijn. Als zijn vrouw de benen neemt en haar heil zoekt bij een rijke Amerikaan, staat Xaviers leven ineens op zijn kop. Ze neemt namelijk hun twee kinderen mee. Zo komt hij terecht in Chinatown in New York, dat misschien wel net zo chaotisch is als hijzelf. Daar moet hij zich een weg zien te banen door zijn scheiding, zijn emigratie en de strenge Amerikaanse wetgeving. Gelukkig kan hij altijd rekenen op de steun van zijn vriendinnen.

Na L’Auberge Espagnole en Les Poupées Russes komt Cédric Klapisch na bijna tien jaar met Casse-tête Chinois, het derde en laatste deel van de trilogie. Hoewel in de film meerdere keren verwezen wordt naar de eerdere avonturen van de vrienden, is dit laatste deel prima op zichzelf te bekijken. Alle personages worden opnieuw geïntroduceerd en de innerlijke gedachten van Xavier, die voor de kijker hardop te horen zijn, laten vrijwel niets aan de verbeelding over.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.