The Best of Me (2014)

You never forget your first love.

Nu weten we het wel, Nicholas Sparks.
play

5,3 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Twee compleet verschillende tieners worden verliefd op elkaar. Jaren later, tijdens een begrafenis, ontmoeten ze elkaar weer en komen pijnlijke herinneringen weer bovendrijven.

Regie
Michael Hoffman
Cast
James Marsden, Michelle Monaghan, Luke Bracey, Caroline Goodall, Sean Bridgers, Liana Liberato, Clarke Peters, Gerald McRaney, Jon Tenney, Hunter Burke, Ian Nelson, Sebastian Arcelus, Rob Mello, Robby Rasmussen, Caroline Hebert.
Budget
$ 26.000.000
Opbrengst
$ 35.926.213
Release
17.10.2014
Release NL
16.10.2014
Release DVD
03.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Hoffman | Cast: ), James Marsden (Dawson), Michelle Monaghan (Amanda), Luke Bracey (Young Dawson), Liana Liberato (Young Amanda), Gerald McRaney (Tuck), e.a.| Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2014

Dat de Amerikaanse schrijver Nicholas Sparks gemiddeld ieder jaar een nieuw boek uitbrengt, lijkt eenvoudig te verklaren door het gegeven dat Hollywood in een net zo hoog tempo bezig is zijn werk tot films te bewerken. Dat heeft geresulteerd in tal van succesvolle producties, evenals irritatie bij mannen die door hun vrouw of vriendin met tegenzin naar de bioscoop zijn meegesleept. Sparks’ verhalen kenmerken zich namelijk door een grote mate van voorspelbaarheid en sentiment. Erger nog is dat na negen boekverfilmingen steeds duidelijker een formule zichtbaar wordt: wanneer het een romantische film betreft die zich afspeelt in het zuiden van de Verenigde Staten (bij voorkeur aan de kust), handelend over een tragisch verlopen relatie tussen twee jonge, aantrekkelijke mensen (het liefst van verschillende klassen), dan is de kans uiterst groot dat Sparks’ naam op de aftiteling voorbijkomt. Zelfs de posters van deze films lijken op elkaar.

The Best of Me lijkt met zijn twee hoofdrolspelers aanvankelijk enigszins af te wijken van de formule. Michelle Monaghan en James Marsden zijn weliswaar verre van onaantrekkelijk, maar met een leeftijd van rond de veertig toch wat jaartjes ouder dan de gebruikelijke hoofdpersonages in Sparks’ verhalen. Echter, al snel wordt duidelijk dat de film niet zozeer geïnteresseerd is in de twee volwassen mensen die ze neerzetten, maar vooral uitgebreid wil verhalen over de relatie die hun personages op jonge leeftijd hadden. Gedurende de film zal duidelijk worden waarom ze in het heden niet meer bij elkaar zijn, maar aangezien hij vrijgezel is en zij haar leven vergooit aan een liefdeloos huwelijk, is het niet moeilijk te voorspellen waar het verhaal vervolgens naartoe gaat.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Best of Me Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Best of Me

acties