John Wick

John Wick (2014)

John Wick isn't the Boogeyman... He's the guy you send to kill the f*cking Boogeyman.

Zonder de interessantdoenerij is dit actievehikel met Keanu Reeves erg amusant. Wat dan overblijft is lekker hersenloos schieten en wraak nemen.
play

6,9 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • China
101 Min Verenigde Staten

De dodelijke instincten van ex-huurmoordenaar John Wick worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

Regie
Chad Stahelski
David Leitch
Cast
Keanu Reeves, Willem Dafoe, John Leguizamo, Ian McShane, Michael Nyqvist, Lance Reddick, Adrianne Palicki, Daniel Bernhardt, Bridget Moynahan, Alfie Allen, Keith Jardine, Toby Leonard Moore, Dean Winters, Bridget Regan, Omer Barnea.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 78.739.897
Release
24.10.2014
Release NL
20.11.2014
Release DVD
24.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Chad Stahelski en David Leitch | Cast: Keanu Reeves (John Wick), Michael Nyqvist (Viggo Tarasov), Alfie Allen (Iosef Tarasov), Willem Dafoe (Marcus), John Leguizamo (Aurelio), Ian McShane (Winston), e.a. Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2014

Pretentieloosheid is af en toe ongelooflijk prettig. Neem een rechttoe-rechtane actiefilm bijvoorbeeld. Lekker veel achtervolgen, knokken, schieten en het liefst veel helikopters en stoere bolides met gierende banden. Het zure slag criticus wil wel eens vergeten dat film bovenal entertainment moet zijn. Altijd maar ontroeren, ontregelen en beklijven kan soms best vermoeiend zijn. Even in een andere wereld vertoeven en niets aan je kop hebben is zeer aangenaam. Nee, met gebrek aan pretentie is helemaal niets mis, maar dan moet het ook echt als zodanig worden neergezet. Op dit vlak heeft het nieuwe actievehikel van Keanu Reeves een probleem. De makers proberen geen pretenties te hebben, maar doen tegelijkertijd hun stinkende best om interessant over te komen.

Neem nou de openingsscène en de aanloop. Reeves' personage, de John Wick van de titel, rijdt zichzelf tegen een muur en kruipt beduusd zijn auto uit. Hij heeft nog net de kracht om een video'tje te bekijken van hem en zijn geliefde op een strand in kennelijk betere tijden. Flashback in korte episodes: Wicks vrouw is ziek, gaat dood en laat haar weduwnaar een hondje achter. Wie John Wick is en wat hij precies doet voor de kost weten we niet. Wel dat hij graag in zijn sportwagen over vliegvelden scheurt. Een stel Russen bewondert tijdens het tanken Wicks wagen. Een moment later wordt onze hoofdpersoon in elkaar getrimd in zijn eigen huis en het hondje om zeep geholpen. Al deze verwarrende vaagheden leiden ertoe om ons duidelijk te maken dat het hier een doodeenvoudige wraakfilm betreft. Wick weet wel raad met een pistool en gaat achter een Russische bende aan.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

John Wick Nieuwsberichten