Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

He was an outcast... a survivor... a legend.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Mowgli is een live-action verfilming van het Jungle Book verhaal en animatie film. Deze films is geregisseerd door Andy Serkis. Hij heeft vorig jaar de film Breathe ook geregisseerd, maar hij is verder meer bekend als acteur in de filmwereld.

De film speelt zich af in de oerwouden van India waar het menselijke kind Mowgli (Rohan Chand) opgroeit bij een roedel wolven, die hem hebben geaccepteerd als een van hun groep.
De tijger Shere Khan (stem van Benedict Cumberbatch) heeft het op Mowgli voorzien en stelt vast dat Mowgli volgens de regels van de jungle pas echt bij de wolven roedel mag horen als hij voor hun rituele training slaagt. Als Mowgli hier niet in slaagt, mag Shere Khan hem volgens de regels aanvallen.
Panter Bagheera (stem van Christian Bale) en beer Baloo (stem van Andy Serkis) moeten Mowgli helpen om te slagen voor de wolven training, maar Bagheera probeert Mowgli eigenlijk tegen zijn zin in naar de mensenstad te krijgen. Hier zou Mowgli namelijk stukken veiliger zijn voor Shere Khan.

Met deze film heeft Andy Serkis een duisterde versie van het Jungle Book verhaal proberen te vertellen. Dit is hem ook goed gelukt, want deze film bevat genoeg beelden die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Helaas voor hem heeft Disney in 2016 ook een live-action versie van het Jungle Book verhaal uitgebracht dat ook niet geschikt was voor te jonge kijkers. Omdat deze film het goed heeft gedaan, heeft de filmstudio waar Andy Serkis zijn film heeft gemaakt besloten de film op Netflix uit te brengen.

Dat de filmstudio deze keuze heeft gemaakt is wel jammer, want Andy Serkis heeft de gehele cast van de film laten acteren op de manier waarin hij een meester is, namelijk met motion capture.
Door deze manier van filmen speelt de cast de rollen echt met hun gezichtshoudingen. Zo zien de gezichtsuitdrukkingen van de dieren er in deze film goed uit, maar door deze manier van filmen passen de hoofden van de dieren niet helemaal meer bij de rest van hun de lichamen. Bij sommige jonge wolven komen de koppen dan wat overdreven groot over. Vergeleken met de effecten uit de Jungle Book film van 2016 lijkt deze film qua effecten dan helaas ook wat minder.

De Jungle Book film uit 2016 is ook leuker en beter om met bijvoorbeeld het gezin te bekijken, want ondanks dat daar wat enge momenten in zitten is deze film wel grotendeels kindvriendelijk gemaakt. Deze nieuwe versie van Andy Serkis is wel minder geschikt voor jonge kinderen, want hier valt na dierenaanvallen de bebloede wonden terug te zien bij de aangevallen dieren of mensen.

Het acteerwerk wordt dankzij de motion capture effecten op een goede manier gedaan door de cast. Ondanks de problemen van hoe de effecten er uiteindelijk uitzien bij sommige dieren in de film. De gehele cast van deze film moet eigenlijk ook wel wat concurreren met het werk dat de cast van de 2016 Jungle Book film leverde in die film. Voor beide films hebben ze namelijk ook passende acteurs gecast voor de personages. Zo is het ook niet makkelijk om te zeggen wie het nou beter heeft gedaan.