Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

He was an outcast... a survivor... a legend.

Duisterder en diepgaander dan Disneys versie uit 2016, maar toch de pech het nakomertje te zijn.
play

5,8 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
104 Min Verenigde Staten

Het verhaal toont het opgroeien van het mensenkind Mowgli, die opgevoed wordt door een wolvenroedel in de jungles van India. Terwijl hij onder de beer Baloo en panter Bagheera de vaak harde regels van de jungle leert, wordt Mowgli geaccepteerd door de dieren in de jungle als een van hen. Door alle dieren, op één dier na: de angstaanjagende tijger Shere Khan. Maar er schuilen grotere gevaren in de jungle, waarbij Mowgli zijn menselijke oorsprong moet accepteren.

Regie
Andy Serkis
Cast
Christian Bale, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Andy Serkis, Naomie Harris, Jack Reynor, Freida Pinto, Eddie Marsan, Tom Hollander, Peter Mullan, Matthew Rhys, Rohan Chand, Robin Berry, Louis Ashbourne Serkis, Louis Ashbourne Serkis, Georgie Farmer, Josh Jefferies.

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Serkis | Cast: Andy Serkis (Baloo), Christian Bale (Bagheera), Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Cate Blanchett (Kaa), Peter Mullan (Akela), Rohan Chand (Mowgli), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2018

Ongeveer tegelijk met Disney begon Warner Bros. aan een Jungle Book-film. De filmstudio gaf acteur Andy Serkis een flink budget om zijn regiedebuut te maken. De competitie met Disneys live-action film rond de beroemde verhalen van Rudyard Kipling pakte niet goed uit. Mowgli, zoals de film lange tijd heette, werd meermaals uitgesteld om de nodige tussenpoos te creëren met Disneys Jungle Book. Uiteindelijk besloot Warner zelfs van een bioscooprelease af te zien en de film aan Netflix te verkopen. Daar is hij vanaf 7 december dan eindelijk te bewonderen.

De voorgeschiedenis van Mowgli heeft wat tragisch. Warner stelde altijd vol overtuiging dat Mowgli alleen maar werd uitgesteld om regisseur Andy Serkis alle ruimte te geven om aan de visuele effecten te werken. Waarschijnlijker is dat men vreesde dat de film zich niet voldoende zou weten te onderscheiden van de concurrent. Die vrees blijkt terecht, ook al geeft Mowgli een heel eigen draai aan het materiaal en komt hij een stuk duisterder over dan het Disney-materiaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Mowgli: Legend of the Jungle Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mowgli: Legend of the Jungle

acties