Algemeen

Veel kijkers van Netflix 'Mowgli' in tranen door (onnodig?) schokkende scène

Het is Booth die de kijker verdriet doet.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Waar Walt Disney's The Jungle Book (2016) vasthield aan zijn kindvriendelijke verhaal uit de eigen gelijknamige tekenfilm, gooide Andy Serkis het over een duistere boeg in zijn Jungle Book-film Mowgli: Legend of the Jungle. Nu blijkt dat gevoeligere kijkers toch best geschokt zijn door een bepaalde situatie. Let op spoilers!

Wat is er aan de hand? In Mowgli blijkt de beste vriend van Mowgli de jonge albino-wolfpup Bhoot. Ze zijn dikke maatjes, maar na een ruzie zien ze elkaar niet meer. De volgende keer dat ze elkaar zien, blijkt Bhoot te zijn opgezet door een jager. Niet alleen Mowgli is in shock, ook veel kijkers houden het niet droog. Dit blijkt uit de vele reacties via bijvoorbeeld Twitter.
De stemmen zijn van Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa), Naomie Harris (Raksha), Tom Hollander (Tabaqui), Eddie Marsan (Vihaan), Peter Mullan (Akela) en Jack Reynor (Brother Wolf) en Rohan Chand is Mowgli. De complete film staat live op Netflix.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Het was inderdaad een vrij verrassend moment, moet ik zeggen...

kokosnoot

Avatar

Ik vond het een hele leuk film. Dat duistere en donkere was een lekkere frisse noot tussen het zoete. Daarbij had het wel degelijk een rol in het verhaal want het maakte dat Mowgli koos voor zichzelf (voorbij de identiteits crisis) en zijn roots. Mensen die hier van in shock zijn en zeggen dat het hele weekend verpest is zijn Disney zoet geconditioneerd xD

Marklar

Avatar

eens met kokosnoot

zielig idd, maar ook de harde waarheid in de jungle ipv 'alles komt goed'

prima film

McGraig

Avatar

Tja, echt schokkend vond ik het niet maar het probleem is een beetje het niet echt een film voor volwassen publiek is maar ook te bruut voor kinderen. Ook de CGI was onder de maat. Het lijkt wel een haastklus terwijl ze er jaren mee bezig geweest zijn.

Ang3l

Avatar

Ondanks dat de CGI soms erg slecht was (vreemd, want op sommige meomenten ook weer heel goed, als 1 team t ff had verzaakt) vond ik de film an sich wel mooi. Visueel niet zo mooi als de Disney versie, maar qua verhaal interessanter.

RoberPaulsen

Avatar

Gisteren kwam mijn dochter van 8 terug van een feestje met de mededeling dat ze deze film gezien hadden.

Decepticon

Avatar

Ben het ook eens met kokosnoot.

Het was idd verrassend, maar niet schokkend.
De cgi was idd ondermaats en dan met name de wolven, hun hoofden zagen er echt slecht geanimeerd uit. Die van Shere Khan trouwens ook een klein beetje, die zag er niet slecht uit, maar meer een karikatuur en leek daardoor niet echt zoals Disney's 2016 versie.
Bagheera en Baloo zagen er redelijk goed uit, maar leken op één of andere manier menselijk, leek net of dat door de ogen kwam ofzo.

Maar verder zeer leuke en ook goede film, maar ik prefereer de film van Disney.

Rich Art

Avatar

RobertPaulsen "Gisteren kwam mijn dochter van 8 terug van een feestje met de mededeling dat ze deze film gezien hadden."

Lekker goed geïnformeerde ouders blijkbaar.. Niet extreem geschikt voor jonge kijkers deze Jungle Book...

Frietgezicht

Avatar

Alsof deze versie zo veel ‘enger’ is dan de 2016 versie.
Ietsje ja. Maar in die versie vermoord Shere Khan ook de ‘wolvenvader’ van Mowgli. Hier doet Shere niks.
Beide versies hebben spanning en enge momenten voor kids.
Als kids een opgezet dier zien vinden ze het mooi dus maybe wel goed dat ze zien dat het ook beesten zijn die een leven hadden ;)

Spider-fan

Avatar

Bhoot was als veel te schattig neer gezet in verhouding tot de rest van de film en dan ook nog zo'n lot krijgen. Het leek wel een beetje met opzet gedaan om te shockeren, alsof de makers het zat waren met al die knuffeldiertjes in familiefilms en hem een extra gruwelijk einde wilden geven. Ik vond het een prima film, beter dan die van 2016- althans meer mijn smaak,

Civilian Supreme

Avatar

Het was een rare scene maar van mij had het eerder mogen gebeuren, hij werkte toch al op mijn zenuwen.

Goku32

Avatar

Geweldige film ik vind deze beter als die andere film

NieuwsFilm

meest populair