Veel kijkers van Netflix 'Mowgli' in tranen door (onnodig?) schokkende scène

Het is Booth die de kijker verdriet doet.

Bram de Groot 13 december 2018 22:30 in Algemeen
Waar Walt Disney's The Jungle Book (2016) vasthield aan zijn kindvriendelijke verhaal uit de eigen gelijknamige tekenfilm, gooide Andy Serkis het over een duistere boeg in zijn Jungle Book-film Mowgli: Legend of the Jungle. Nu blijkt dat gevoeligere kijkers toch best geschokt zijn door een bepaalde situatie. Let op spoilers!

Wat is er aan de hand? In Mowgli blijkt de beste vriend van Mowgli de jonge albino-wolfpup Bhoot. Ze zijn dikke maatjes, maar na een ruzie zien ze elkaar niet meer. De volgende keer dat ze elkaar zien, blijkt Bhoot te zijn opgezet door een jager. Niet alleen Mowgli is in shock, ook veel kijkers houden het niet droog. Dit blijkt uit de vele reacties via bijvoorbeeld Twitter.
De stemmen zijn van Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa), Naomie Harris (Raksha), Tom Hollander (Tabaqui), Eddie Marsan (Vihaan), Peter Mullan (Akela) en Jack Reynor (Brother Wolf) en Rohan Chand is Mowgli. De complete film staat live op Netflix.NieuwsFilm