Eerste recensies Netflix' 'Mowgli: Legend of the Jungle'!

Iets als The Jungle Book van Walt Disney?

Bram de Groot 30 november 2018 12:23 in Algemeen
De ongetwijfeld peperdure Jungle Book-film Mowgli: Legend of the Jungle werd alweer even geleden door Netflix gekocht van Warner Bros. Pictures. Hierdoor verscheen de film van regisseur Andy Serkis afgelopen zomer niet in de bioscoopzalen. Op 7 december debuteert Mowgli wel op Netflix. Hoe wordt de film ontvangen door de recensenten?

Van de 22 recensies die zijn verzameld door Rotten Tomatoes zijn er helaas maar tien positief en daarmee staat de Tomatometer op een teleurstellende 38 procent, met een 5,5/10 als gemiddelde beoordeling.

De recensent van The Wrap zegt dat "Serkis er teveel nieuwe elementen ingooit en daarbij de bekendheid van het verhaal en sommige van zijn charmes laat ontsporen." Los Angeles Times is positiever en noemt de film "een welkome afwijkende insteek van de 'Fun-zone'-benadering van Disney bij deze tijdloze verhalen."

De woorden van indieWire waren dan weer niet mild: "Mowgli laat elk gevoel van verwondering varen en kiest voor een duistere aanpak die waarschijnlijk het publiek van alle leeftijden zal uitschakelen, en er tussendoor ook nog een aantal zal wegjagen."

Positievere woorden waren er van de recensent van New York Times die schreef dat "de filmmakers duidelijk proberen een ongewone volwassenheid in de fantasiefilm te stoppen en in vele opzichten slagen. Hoewel niet alles werkt, is dat wat wel werkt indrukwekkend."NieuwsFilm