Speelman (2013)

5,6 details

  • 50 Min
  • Drama
  • Nederland
50 Min Nederland

De zakenman Sweder Speelman besluit in het onbewoonde huis tegenover zijn villa in te trekken. Vanuit daar bespiedt hij zijn vrouw, om te kijken hoe ze omgaat met zijn plotselinge afwezigheid.

Regie
Klaartje Quirijns
Cast
Thekla Reuten, Pierre Bokma, Reinout Bussemaker, Elsie de Brauw, Willemijn Veldhuijzen.
Release
28.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Klaartje Quirijns | Cast: Klaartje Quirijns, e.a. | Speelduur: 77 minuten | Jaar: 2019

Your Mum and Dad is vernoemd naar de openingszin van het gedicht This Be The Verse van Philip Larkin, die voluit luidt: 'They fuck you up, your mum and dad'. Met de titel is dus al meteen de toon gezet voor deze documentaire, waarin Klaartje Quirijns de invloed van haar vader en moeder op haar eigen leven, op haar als persoon en haar psyche onder de loep neemt. Een nooit eerder besproken trauma komt naar boven, en het verleden blijkt nog altijd een belangrijke rol in het heden te spelen in dit egodocument.

Klaartje Quirijns, documentairemaakster van onder andere The Dictator Hunter en Anton Corbijn Inside Out, stelt in Your Mum and Dad de vraag centraal: wat doen ouders hun kinderen aan, gewoon door ouders te zijn? Dit doet ze door op onderzoek uit te gaan naar haar eigen mysterieuze vader, en te kijken naar het effect van haar moeders verzwijgen van bepaalde familiekwesties op haar eigen leven. Nadat ze zelf in aanraking komt met haar eigen mortaliteit, gaat ze zichzelf existentiële vragen stellen over zichzelf als dochter én als moeder van twee.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Speelman

acties