6,5 details

  • 75 Min
  • Drama
  • Bosnië en Herzegovina
  • Frankrijk
  • Slovenië
  • Italië
75 Min Bosnië en Herzegovina

Nazif en Senada wonen samen met hun twee dochters in een vervallen huisje ergens in Bosnië. Nazif probeert geld bijeen te scharrelen door oud metaal in te zamelen, en op een dag moet hij de zwangere Senada plots naar het ziekenhuis in Tuzla brengen. Ze zijn echter niet verzekerd en de rekening voor een operatie is 500 euro. Nazif heeft slechts enkele dagen de tijd om dit geld neer te tellen om Senada's leven te redden.

Alt titel
Epizoda u zivotu beraca zeljeza
Regie
Danis Tanovic
Cast
Senada Alimanovic, Semsa Mujic, Nazif Mujic, Sandra Mujic.
Release
10.10.2013
Release NL
27.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Danis Tadović | Cast: Nazif Mujić (Nazif), Senada Almanović (Senada), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2013

De puurste vorm van sociaal-realisme is wellicht de documentaire, al is dit een discipline waarin door voice-overs en montage nog flink gemanipuleerd kan worden. Een stapje lager komen fictiefilms die zo natuurlijk en echt overkomen dat je dikwijls denkt dat je met een documentaire te maken hebt. Entre les Murs over een Parijse schoolklas was een ijzersterk voorbeeld. Het Slavische An Episode in the Life of an Iron Picker lijkt aanvankelijk een documentaire over het simpele leven van een eenvoudige schroothandelaar van Roma-afkomst, zijn zwangere vrouw en hun twee dochters. Totdat het noodlot toeslaat. Geen enkele documentairemaker kan zo'n (on)gelukkige timing hebben om precies op het juiste moment getuige te zijn van een dramatische omslag.

Het is armoe troef in het gezin van Nazif en Senada. In een vervallen huis ergens in Bosnië proberen ze met man en macht hun hoofd boven water te houden en de eindjes aan elkaar te knopen. Terwijl de derde op komst is probeert Senada het huishouden te bestieren. Nazif verdient de schamele kost met het bij elkaar scharrelen en verkopen van oud ijzer. Hij vindt hierbij ondersteuning van zijn broer die tevens zijn buurman is. Dan slaat de ware ellende toe. Senada krijgt ernstige buikklachten en moet eigenlijk met loeiende sirenes naar het ziekenhuis. Tot overmaat van ramp begeeft Nazifs auto het ook nog eens. Eenmaal in het ziekenhuis krijgt het jonge gezin slecht nieuws. Senada kan geopereerd worden, maar het is voor haar en Nazif onmogelijk om het enorme bedrag voor de operatie op te hoesten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

An Episode in the Life of an Iron Picker

acties