Suzanne (2013)

28 Min Frankrijk

Suzanne en haar oudere zus Maria wonen bij hun vader. Hun moeder is op jonge leeftijd overleden en hun vader is een vrachtwagenchauffeur in de Franse regio Languedoc. Als Suzanne zwanger wordt, besluit ze haar zoontje te houden. Ze noemt hem Charlie, en verliest het contact met haar vader. Een paar jaar later werkt Suzanne in een kantoor van het bedrijf waarvoor haar vader ook werkt. Daar ontmoet ze Nicolas, een kleine crimineel en de twee worden verliefd op elkaar. Maar als Nicolas plotseling weg moet, is het aan Suzanne om te kiezen tussen haar nieuwe liefde en haar familie.

Regie
Katell Quillévéré
Cast
Anne Le Ny, Adele Haenel, Lola Dueñas, Paul Hamy, François Damiens, Sara Forestier, Corinne Masiero, Karim Leklou, Hélène Alexandridis, Maxim Driesen, Fanie Zanini, Timothé Vom Dorp, Apollonia Luisetti, Franck Xabrame, Jaime Da Cunha.
Release
17.12.2013
Release NL
13.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Katell Quillévéré | Cast: Sara Forestier (Suzanne), Adèle Haenel (Maria), François Damiens (Nicolas), Paul Hamy (Julien), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

De onvolprezen Leonard Cohen schreef halverwege de jaren zestig één van zijn beroemdste teksten die hij later ook op muziek zette. Suzanne Takes You Down of kortweg Suzanne, zoals het gedicht eigenlijk heette, verwoordt de ongekende aantrekkingskracht tot een vrouw waar je eigenlijk maar beter uit de buurt kan blijven. In het gelijknamige Franse drama is het niet voor niets Cohens beroemde lied, ditmaal in de beroemde coverversie van Nina Simone, die de aftiteling begeleidt. De anderhalf uur die eraan vooraf is gegaan, is een zeer beknopte samenvatting van het roerige leven van een jonge vrouw die door verkeerde keuzes en vooral het verkeerde vriendje van de regen in de drup geraakt. Regisseur Katell Quillévéré waagt zich liever niet aan een emotionele exploratie van het leven van Suzanne, maar beperkt zich liever tot een chronologische uiteenzetting van de ellende die ze zichzelf op de hals haalt.

Suzanne is zoals de Britten het zo mooi verwoorden een 'ongeluk dat op het punt staat te gebeuren'. Al op jonge leeftijd verliest ze haar moeder. Het huishouden dat ze deelt met haar zusje Maria en vader Nicolas is er één van Jan Steen. Ondanks zijn goede bedoelingen zijn dochters een veilige thuishaven te bieden lukt het vrachtwagenchauffeur Nicolas maar niet om de drie r's van de opvoeding door te voeren. Suzanne en Maria schelen niet al te veel qua leeftijd en hebben een hechte band. Eenmaal puber en op de middelbare school groeien de twee uit elkaar en raakt Suzanne zwanger. Een scène later kan zoon Charlie al lopen en komt zijn jonge moeder Suzanne bij het paardenracen het foute toekomstige vriendje tegen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Suzanne

acties