Anni felici (2013)

6,3 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
106 Min Italië

Guido is een narcistische kunstenaar. In zijn atelier krijgt hij het gezelschap van een aantal erg knappe vrouwen. Dat wekt de jaloezie en woede op bij zijn vrouw Serena. Dankzij de hulp van een galeriehoudster, krijgt hij een grote opdracht voor een tentoonstelling in Milaan. Die loopt op rampzalige wijze mis, en vervolgens beschuldigd een lokale kunstcriticus Guido ervan een gebrek aan passie te hebben. En dan besluit zijn vrouw om de kinderen mee te nemen naar een feministische retraite in Frankrijk, op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster die zijn carrière een boost gaf. Genoeg problemen dus voor de narcistische Guido!

Regie
Daniele Luchetti
Cast
Martina Gedeck, Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti, Angelique Cavallari, Sylvia De Fanti, Samuel Garofalo, Francesca Cardinale, Ivan Castiglione, Niccolò Calvagna, Benedetta Buccellato, Pia Engleberth.
Release
03.10.2013
Release NL
08.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniele Luchetti | Cast: Kim Rossi Stuart (Guido), Micaela Ramazzotti (Serena), Martina Gedeck (Helke), Samuel Garofalo (Dario), Niccolo Calvagna (Paolo) | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2013

De jaren zeventig waren een roerige tijd waarin de morele waarden binnen de maatschappij veranderden. De seksuele revolutie zorgde ervoor dat alles ineens kon en mocht en eensklaps moesten de stereotiepe rollen van mannen en vrouwen binnen relaties veranderen. In Anni Felici zien we de uitwerking van deze periode op een Italiaans echtpaar door de ogen van hun oudste zoon.

Guido Marchetti is een kunstenaar die kunstwerken maakt van naakte vrouwelijke lichamen. Nadat hij van de jonge modellen een mal heeft gemaakt van hun lichaam gaat hij met ze naar bed. Zijn zoontjes zijn ervan op de hoogte, maar zeggen niets tegen moeder. Het hoort er nu eenmaal bij. Echtgenote Serena heeft wel door dat haar man de huwelijkse trouw niet zo nauw neemt. Het zorgt voor veel ruzies, die ze bijleggen in de slaapkamer. De kinderen worden ook hier niet voor afgeschermd, maar zijn op de hoogte van de turbulenties en passies binnen het huwelijk van hun ouders. Als Guido een expositie mag houden in Milaan komt Serena onverwacht langs. Ze ziet hoe haar man zich laat verven door allemaal naakte modellen en Serena besluit in een opwelling mee te doen. Na afloop wordt zijn tentoonstelling met de grond gelijk gemaakt door een criticus, wat een harde klap is voor Guido. Serena wil vervolgens zichzelf ontdekken en gaat in op een uitnodiging om een tijdje naar een feministische commune te gaan. De kinderen gaan uiteraard mee op dit avontuur. Serena begint zich daar seksueel te ontdekken en krijgt iets met een vrouw. Maar voldoening hierin vinden, kan ze niet. Ze houdt nog van Guido en hij beseft ook hoezeer hij haar nodig heeft.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Anni felici

acties