1: Life on the Limit (2013)

The True Story of the Drivers Who Risked Their Lives and Changed the Sport Forever

8,0 details

  • 112 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Deze documentaire vertelt het verhaal van het gouden tijdperk van de Formule 1, in de tijd dat de sport gevaarlijker werd en coureurs de grote sterren waren. Veel van hen betaalden echter de ultieme prijs. Met behulp van zeldzame archiefbeelden en interview wordt het verhaal verteld van de geboorte van de grootste show op aarde: de Formule 1.

Alt titel
Formule 1, 1
Regie
Paul Crowder
Cast
Michael Fassbender, Niki Lauda, Michael Schumacher, Mario Andretti, Sid Watkins, Lewis Hamilton, Jackie Stewart, Nigel Mansell, Jody Scheckter, Jenson Button, Jacky Ickx, Sebastian Vettel, Eddie Jordan, Damon Hill, Bernie Ecclestone.
Release
30.09.2013
Release NL
22.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Crowder | Cast: Michael Fassbender (verteller), Niki Lauda (zichzelf), Michael Schumacher (zichzelf), Lewis Hamilton (zichzelf), Jackie Stewart (zichzelf) | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Er zijn een hoop mensen die houden van Formule 1 en werkelijk elke documentaire over de sport zullen verslinden. Maar het is moeilijker om de mensen die niks met de sport hebben te interesseren in dit onderwerp. Je bent immers liefhebber of hebt er een hekel aan. De documentaire van Paul Crowder probeert de fans tegemoet te komen, maar ook een breder publiek voor de geschiedenis van de Formule 1 te interesseren.

Als onderwerp heeft hij gekozen voor de veiligheid op de baan en hoe dit in de loop der jaren, met name door grote tragedies, veranderde tot de sport die het vandaag de dag is. We beginnen letterlijk aan het begin en zien de eerste Formule 1-races de revue passeren en hoe het succes hiervan de sport steeds groter maakte. De druk om de snelste te zijn werd keer op keer opgevoerd, met alle gevolgen van dien. Veiligheid was zeker geen prioriteit en coureurs kwamen geregeld om tijdens een race.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

1: Life on the Limit

acties