Survivor (2015)

Framed. Abandoned. Hunted.

Milla Jovovich heeft wel eens een betere klus gehad dan deze zwalkende thriller waarin ze een aanslag moet zien te voorkomen en haar naam moet zuiveren.
play

4,9 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
96 Min Verenigde Staten

Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.

Regie
James McTeigue
Cast
Milla Jovovich, Robert Forster, Dylan McDermott, Roger Rees, Frances de la Tour, Bashar Rahal, Parker Sawyers, Antonia Thomas, Royce Pierreson, Jing Lusi, Paddy Wallace, Sean Teale, Rege-Jean Page, Jerry-Jane Pears, Ben Starr.
Release
29.05.2015
Release NL
02.07.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: John McTeigue | Cast: Milla Jovovich (Kate Abbott), Pierce Brosnan (Nash), Roger Rees (Emil Balan), Robert Forster (Bill Talbot), Dylan McDermott (Sam Parker), Angela Bassett (Maureen Crane), James D’Arcy (Paul Anderson), Frances de la Tour (Sally), Benno Fürmann (Pavlou), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

De in wat toen nog de Sovjet-Unie heette geboren Milla Jovovich heeft na haar modellencarrière de catwalk verruild voor de filmset. Het oeuvre dat de in Verenigde Staten opgegroeide Jovovich als actrice opbouwde mag er zijn. Ze speelt doorgaans krachtige slimme vrouwen, getuige haar rollen in The Fifth Element, Joan of Arc en natuurlijk Resident Evil. Jovovich, die ook nog eens mode ontwerpt en een cd heeft volgezongen, is zeker niet het zoveelste fotomodelletje dat zo nodig moest acteren. In de actiethriller Survivor van James McTeigue speelt de Oekraïense een pittige medewerkster van de Amerikaanse ambassade die gestationeerd is in de Britse hoofdstad Londen. Ze voert een klopjacht uit op een stel terroristen om zo een aanslag te voorkomen. Of Jovovich’ personage Kate Abbott het zal overleven is niet zo’n bijster boeiende kwestie. Of het bioscooppubliek de opeenstapeling van slordige actie en ongeloofwaardige plotelementen trekt des te meer.

Dieptepunt in dit zeer matige misdaadvehikel is de zin die de Amerikaanse ambassadrice met geveinsde verbazing uit haar mond weet te krijgen als de stoute terrorist de boel om de tuin probeert te leiden. Hij koopt een vliegticket naar Parijs, maar het boefje wijkt af naar New York. “Hij gaat niet naar Parijs! Hij gaat naar New York!,” roept mevrouw de ambassadeur met het voorkomen van Angela Basset uit, terwijl het de kijker al lang en breed duidelijk is. Het is tekenend voor het gebrek aan fantasie en creativiteit die Philip Shelby in zijn eerste grote filmscenario tentoonspreidt. Survivor trapt af met veel moeizaam gedoe over het verstrekken van visums, het herkennen van bezoekers met foute bedoelingen, bureaucratisch gekonkel en twijfelachtige motieven van de mannen op de ambassade die aan de touwtjes trekken. De criminelen die iets stouts van plan zijn pik je er zonder al te veel moeite uit. Het probleem is dat Shelby de kijker op essentiële momenten achter de feiten aan laat lopen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Survivor Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Mila Jovovich is een van mijn favoriete actrices, en de reden waarom ik deze film heb aangekocht. Z......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Survivor

acties