Starred Up (2013)

We're all different on the inside

Met behulp van een sterke cast deelt het rauwe Brits gevangenisdrama Starred Up rake klappen uit.
play

7,4 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
  • Ierland
106 Min Verenigd Koninkrijk

Eric Love is een gevaarlijke 19-jarige jongen. Hij wordt overgeplaatst naar een andere gevangenis, waar hij zijn gelijke ontmoet. Die blijkt zijn vader te zijn.

Regie
David Mackenzie
Cast
Ben Mendelsohn, Jack O'Connell, Sam Spruell, Frederick Schmidt, David Ajala, Gilly Gilchrist, Anthony Welsh, Edna Caskey, Duncan Airlie James, Matt Faris, Raphael Sowole, Basil Abdul-Latif, Aisha Walters, Darren Hart, Jerome Bailey.
Release
10.10.2013
Release NL
22.05.2014
Release DVD
23.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Mackenzie| Cast: Jack O'Connell (Eric), Rupert Friend (Oliver), Ben Mendelsohn (Neville), David Ajala (Tyrone), Sam Spruell (directeur Hayes), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2013

Wanneer de negentienjarige Eric Love de gevangenis binnenloopt lijkt hij zijn lot gelaten te ondergaan. Hij maakt gedwee de verplichte kniebuigingen, volgt braaf de instructies van de bewakers op en loopt kalm zijn cel in. Maar zodra de deur achter hem dicht gaat verandert hij in een handomdraai zijn tandenborstel en een plastic scheermesje in een gevaarlijk wapen.

Eric is net overgeplaatst van de jeugdgevangenis naar de gewone bajes en krijgt vanwege 'hoog risico' een eenpersoonscel toegewezen. Hij is het groentje in de gevangenis, maar aan zijn houding is duidelijk dat hij niet van plan is over zich heen te laten lopen. In dezelfde gevangenisafdeling zit zijn vader Neville, die niet de hoop heeft ooit nog uit de gevangenis te komen. Hij drukt Eric op het hart om zich toch vooral rustig te houden. Als er problemen zijn zal Neville ze wel oplossen; hij heeft immers respect en status verworven en hoeft voor niemand bang te zijn. Neville is nou niet bepaald een ideaal vaderfiguur. Hoewel hij duidelijk om zijn zoon geeft, doet hij ook verrassend laconiek over diens daden: 'fair play' noemt hij de moord die Eric gepleegd heeft. Daarnaast ontfermt Oliver, een vrijwilliger die een woedebeheersingsgroep in de gevangenis runt, zich ook over Eric. Deze Oliver probeert uit persoonlijke overtuiging gevangenen te helpen: "I need to be here". Maar of hij Eric kan bereiken?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Starred Up Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Ontelbaar aantal keer f@ck in deze film gehoord. nogal grimmig en geweldadige film over het leven in......"

Tarkus

"...Zeer gewelddadige gevangenisfilm die me niet kon boeien. Vond het verloren tijd, te langdradig ook...."

Elizabethan

"...Wow, wat een geweldig goede film, indrukwekkend verhaal, uitstekend gespeeld, en wat een slot! Mijn......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Starred Up

acties