Blue Ruin (2013)

Revenge comes home

Het is oog om oog in deze wraakfilm die doet denken aan de gebroeders Coen en Alex van Warmerdam: uitgebeend, sinister én om je rot te lachen.
play

7,3 details

  • 90 Min
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
90 Min Verenigde Staten

Dwights leven stortte jaren geleden in toen een man in zijn ouderlijk huis een gruwelijke daad pleegde. Sindsdien slaapt Dwight in zijn auto en is zijn leven totaal geruïneerd. Daar komt verandering in als de moordenaar van zijn ouders vrijkomt uit de gevangenis. Dwight is vastbesloten hem op te sporen en wraak te nemen maar ziet daarbij over het hoofd dat de moordenaar ook een gezin heeft…

Regie
Jeremy Saulnier
Cast
Macon Blair, Devin Ratray, Amy Hargreaves, Bonnie Johnson, Kevin Kolack, David W. Thompson, Eve Plumb, Brent Werzner, Sidné Anderson, Erica Genereux Smith, Stacy Rock, Ydaiber Orozco, Daniel L. Kelly, Sandy Barnett, George Fredericks, Ellen Danaher, Gina Byrne, Elizabeth Fredericks, Brooke Bennett.
Opbrengst
$ 258.384
Release
25.04.2014
Release NL
22.05.2014
Release DVD
09.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeremy Saulnier | Cast: Macon Blair (Dwight), Amy Hargreaves (Sam), Devin Ratray (Ben Gaffney), Kevin Kolack (Teddy Cleland), David W. Thompson (William), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2013

Dwight woont in zijn auto. Voor voedsel is hij aangewezen op vuilnis van de kermis, douchen doet hij in huizen van families op vakantie. Contact met anderen heeft de verschoppeling niet. De lethargie maakt in een klap plaats voor actie als hij verneemt dat Wade Cleland vrijkomt uit de gevangenis. Zinnend op wraak zet Dwight koers richting Virginia, waar hem jaren terug iets verschrikkelijks is overkomen.

Zoals de dakloze antiheld uit Blue Ruin beperkte middelen heeft om zijn wraakactie uit te voeren - geen geld, geen wapen, geen medestanders, geen ervaring -, zo moest ook regisseur Jeremy Saulnier het met weinig stellen. Al vanaf zijn negende wist de Amerikaan dat hij regisseur wilde worden maar hij schopte het in Hollywood niet verder dan maker van bedrijfs- en reclamefilms. De droom van een carrière in de cinema bleef en hij maakte in 2007 op eigen kosten Murder Party. Het bracht hem niet waar hij wilde zijn en daarom gaf hij zichzelf nog een allerlaatste kans. Om zo min mogelijk risico te lopen besloot Saulnier een genrefilm te maken. Hij nam niet alleen de rol van scenarist en regisseur op zich, maar ook die van cameraman. Voor de hoofdrol vroeg hij jeugdvriend Macon Blair en opnieuw boorde hij al zijn spaargeld aan. Het was erop of eronder.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Blue Ruin Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goede wraakfilm, met nogal wat bloederige scènes. De cast doet het ook goed tot heel goed,......"

johnwayne

"...Uitstekende kleine thriller waarin een man wraak wil nemen op de vermeende moordenaar van z'n ouders......"

Blue Ruin

acties