The Red Shoes (1948)

A Dancing, Singing, Swinging Love Tale

Doe jezelf een plezier: laat alles liggen en ren naar de bioscoop om te genieten van de nieuwe restauratie van dit tijdloze meesterwerk.
play

8,2 details

  • 134 Min
  • Muziek
  • Drama
  • Romantiek
  • Musical
  • Verenigd Koninkrijk
134 Min Verenigd Koninkrijk

De ballerina wil trouwen met de componist maar artistiek gezien vindt men dit geen goed idee. Het ballet waar ze mee bezig zijn is gebaseerd op De Rode Schoentjes, het sprookje van Hans Christan Andersen.

Regie
Michael Powell
Emeric Pressburger
Cast
Marius Goring, Esmond Knight, Anton Walbrook, Robert Helpmann, Gordon Littmann, Jean Short, Austin Trevor, Julia Lang, Moira Shearer, Jerry Verno, Léonide Massine, Bill Shine, Irene Browne, Albert Bassermann, Ludmilla Tchérina, Eric Berry, Julia Lang.
Release
06.09.1948
Release NL
09.12.2010

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Powell en Emeric Pressburger | Cast: Anton Walbrook (Boris Lermontov), Moira Shearer (Victoria Page), Marius Goring (Julian Craster), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 1948

Het is toch wel heel fijn dat Eye Film Instituut Nederland jaarlijks zo veel gerestaureerde klassiekers uitbrengt in de Nederlandse bioscopen. Dit jaar kon de doorgewinterde filmliefhebber onder meer genieten van Casablanca, La Notte en Spellbound. De laatste titel van dit jaar is misschien wel de mooiste: de balletfilm The Red Shoes uit 1948, die onder leiding van liefhebber Martin Scorsese is gerestaureerd en nu in volle glorie te zien is in bioscopen door het hele land.

De film van het legendarische Britse duo Michael Powell en Emeric Pressburger, die ook verantwoordelijk waren voor films als Black Narcissus en A Matter of Life and Death , duikt minder vaak op lijstjes van beste films aller tijden dan klassiekers als Citizen Kane of Casablanca, maar dat is zeer onterecht. The Red Shoes is namelijk een van de absolute hoogtepunten uit de filmgeschiedenis die zestig jaar na dato nog steeds als een huis overeind staat.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

PulP

"...Zal ik doen!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Red Shoes

acties