5,5 details

  • 106 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Frankrijk
106 Min Frankrijk

Een blik op het leven van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent, vanaf het begin van zijn carrière in 1958 toen hij zijn geliefde en zakenpartner Pierre Berge ontmoette.

Regie
Jalil Lespert
Cast
Marianne Basler, Charlotte Lebon, Guillaume Gallienne, Laura Smet, Pierre Niney, Nikolai Kinski, Olivier Pajot, Alexandre Steiger, Xavier Lafitte, Michèle Garcia, Astrid Whettnall, Adeline D'Hermy, Ruben Alves, Jean-Édouard Bodziak, Marie de Villepin.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 21.026.290
Release
25.06.2014
Release NL
10.04.2014
Release DVD
22.07.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Jalil Lespert | Cast: Pierre Niney (Yves Saint Laurent), Guillaume Gallienne (Pierre Bergé), Nikolai Kinski (Karl Lagerfeld), Charlotte Le Bon (Victoire Doutreleau), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

Als het volk je herkent aan je initialen dan heb je het ver geschopt. Yves Saint Laurent was er zo één. De in 2008 overleden couturier was slechts eenentwintig toen hij hoofdontwerper bij het prestigieuze modehuis van Christian Dior werd, waar hij drie jaar eerder werd aangenomen. YSL zorgde eind jaren vijftig van de vorige eeuw voor een revolutie in de modewereld, die tot die tijd nogal klassiek en behoudend was. Saint Laurent gaf samen met zijn Duitse generatiegenoot Karl Lagerfeld nieuw elan aan de ingedutte modewereld. Zijn naam werd een begrip, Saint Laurent verliet Dior en begon voor zichzelf en zorgde voor iconische mode, waar nog steeds op wordt voortgeborduurd. Professioneel was hij gedreven en enigszins timide. Privé leidde hij een relatief rustig leven, met af en toe een wilde uitspatting. Althans als we het beeld dat in zijn biopic wordt geschetst mogen geloven.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Yves Saint Laurent

acties